Artikel top billede

Onsdag mødtes den amerikanske præsident, Donald Trump, med statsminister Mette Frederiksen (S) på et Nato-topmøde.

Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Onsdag mødtes den danske statsminister Mette Frederiksen (S) med USA's præsident Donald Trump, hvor han endnu engang langede ud efter den kinesiske 5G-leverandør Huawei.

Alle stats- og regeringschefer var samlet onsdag til Nato-topmøde i London, hvor de skulle diskutere fremtiden for den transatlantiske alliance.

Her fik den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), mulighed for at mødes med den amerikanske præsident på tomandshånd.

USA's præsident udnyttede muligheden for at gentage sin frygt over brugen af kinesiske Huawei til at udrulle 5G i Natos medlemslande.

"Jeg mener det er en sikkerhedsrisiko, det er en sikkerhedsfare," lød det fra Donald Trump på Nato-topmødet, skriver Reuters.

Læs også: Huawei i kinesisk shitstorm: Ansat tilbageholdt i 251 dage for at søge om økonomisk godtgørelse

USA har tidligere advaret sine europæiske allierede mod at samarbejde med Huawei om det kommende 5G-netværk. Og den advarsel har tilsyneladende virket.

I hvert fald hvis man spørger præsidenten selv.

"Og jeg har talt med Italien, og de ser ud til ikke at gå videre med det. Jeg har talt med andre lande, og de kommer heller ikke til at gå videre med det. Alle jeg har talt med kommer ikke til at gå videre med det,” sagde Donald Trump med henvisning til, at landene ikke vil benytte Huawei som 5G-leverandør.

Det italienske nyhedsbureau Ansa skriver, at den italienske premierminister Giuseppe Conte siger, at han ikke har talt med Trump om hverken 5G og Huawei.

Danmark har allerede fravalgt det kinesiske selskab til opgaven, men flere lande herunder Tyskland har endnu ikke afvist at benytte sig af Huawei til at udrulle det kommende 5G-netværk.

Læs også: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.