Artikel top billede

Onsdag mødtes den amerikanske præsident, Donald Trump, med statsminister Mette Frederiksen (S) på et Nato-topmøde.

Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Onsdag mødtes den danske statsminister Mette Frederiksen (S) med USA's præsident Donald Trump, hvor han endnu engang langede ud efter den kinesiske 5G-leverandør Huawei.

Alle stats- og regeringschefer var samlet onsdag til Nato-topmøde i London, hvor de skulle diskutere fremtiden for den transatlantiske alliance.

Her fik den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), mulighed for at mødes med den amerikanske præsident på tomandshånd.

USA's præsident udnyttede muligheden for at gentage sin frygt over brugen af kinesiske Huawei til at udrulle 5G i Natos medlemslande.

"Jeg mener det er en sikkerhedsrisiko, det er en sikkerhedsfare," lød det fra Donald Trump på Nato-topmødet, skriver Reuters.

Læs også: Huawei i kinesisk shitstorm: Ansat tilbageholdt i 251 dage for at søge om økonomisk godtgørelse

USA har tidligere advaret sine europæiske allierede mod at samarbejde med Huawei om det kommende 5G-netværk. Og den advarsel har tilsyneladende virket.

I hvert fald hvis man spørger præsidenten selv.

"Og jeg har talt med Italien, og de ser ud til ikke at gå videre med det. Jeg har talt med andre lande, og de kommer heller ikke til at gå videre med det. Alle jeg har talt med kommer ikke til at gå videre med det,” sagde Donald Trump med henvisning til, at landene ikke vil benytte Huawei som 5G-leverandør.

Det italienske nyhedsbureau Ansa skriver, at den italienske premierminister Giuseppe Conte siger, at han ikke har talt med Trump om hverken 5G og Huawei.

Danmark har allerede fravalgt det kinesiske selskab til opgaven, men flere lande herunder Tyskland har endnu ikke afvist at benytte sig af Huawei til at udrulle det kommende 5G-netværk.

Læs også: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere