Artikel top billede

Onsdag mødtes den amerikanske præsident, Donald Trump, med statsminister Mette Frederiksen (S) på et Nato-topmøde.

Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Onsdag mødtes den danske statsminister Mette Frederiksen (S) med USA's præsident Donald Trump, hvor han endnu engang langede ud efter den kinesiske 5G-leverandør Huawei.

Alle stats- og regeringschefer var samlet onsdag til Nato-topmøde i London, hvor de skulle diskutere fremtiden for den transatlantiske alliance.

Her fik den danske statsminister, Mette Frederiksen (S), mulighed for at mødes med den amerikanske præsident på tomandshånd.

USA's præsident udnyttede muligheden for at gentage sin frygt over brugen af kinesiske Huawei til at udrulle 5G i Natos medlemslande.

"Jeg mener det er en sikkerhedsrisiko, det er en sikkerhedsfare," lød det fra Donald Trump på Nato-topmødet, skriver Reuters.

Læs også: Huawei i kinesisk shitstorm: Ansat tilbageholdt i 251 dage for at søge om økonomisk godtgørelse

USA har tidligere advaret sine europæiske allierede mod at samarbejde med Huawei om det kommende 5G-netværk. Og den advarsel har tilsyneladende virket.

I hvert fald hvis man spørger præsidenten selv.

"Og jeg har talt med Italien, og de ser ud til ikke at gå videre med det. Jeg har talt med andre lande, og de kommer heller ikke til at gå videre med det. Alle jeg har talt med kommer ikke til at gå videre med det,” sagde Donald Trump med henvisning til, at landene ikke vil benytte Huawei som 5G-leverandør.

Det italienske nyhedsbureau Ansa skriver, at den italienske premierminister Giuseppe Conte siger, at han ikke har talt med Trump om hverken 5G og Huawei.

Danmark har allerede fravalgt det kinesiske selskab til opgaven, men flere lande herunder Tyskland har endnu ikke afvist at benytte sig af Huawei til at udrulle det kommende 5G-netværk.

Læs også: Tyskland åbner for Huawei som 5G-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere