Artikel top billede

Huawei i kinesisk shitstorm: Ansat tilbageholdt i 251 dage for at søge om økonomisk godtgørelse

En sag om en ansats afskedigelse, kaster tech-giganten ud i en omfattende shitstorm på det kinesiske hjemmemarked.

Li Hongyuan nåede at være ansat i 13 år hos den kinesiske tech-gigant Huawei, før han blev afskediget.

Et ønske om en opsigelsesgodtgørelse fra hans side, skulle dog kaste ham ud i at være nøgleperson i en shitstorm for Huawei, hvor hashtagget ”tidligere ansat som blev anholdt håber Huawei vil undskylde”, er blevet set over 230 millioner gange.

Det er en brutal håndtering af hans ønske, der gør at tech-virksomheden mister opbakning i hjemlandet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Huawei har mistet sympati i denne her ombæring,” noterer kinesiske Global Times chefredaktør Hu Xijin på det sociale medie.

For den forudrettede Huawei-ansatte eskalerede et ønske om en godtgørelse efter afskedigelse.

Læs også: Huawei i Danmark dumper fælt i arbejdsmiljø: Får benhård kritik af danske ansatte

Retsdokumenter, som i november måned blev lækket på de kinesiske sociale medier, dokumenterer hvordan forespørgslen endte i en anklage om afpresning og 251 dages anholdelse.

Han er senere blevet frikendt af de kinesiske myndigheder og er blevet tildelt en erstatning på 100.000 kinesiske yuan, svarende til 95.600 kroner.

Læs også: På rundtur i 'Z-park': Her er Kinas svar på Silicon Valley
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.