Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei i kinesisk shitstorm: Ansat tilbageholdt i 251 dage for at søge om økonomisk godtgørelse

En sag om en ansats afskedigelse, kaster tech-giganten ud i en omfattende shitstorm på det kinesiske hjemmemarked.

Li Hongyuan nåede at være ansat i 13 år hos den kinesiske tech-gigant Huawei, før han blev afskediget.

Et ønske om en opsigelsesgodtgørelse fra hans side, skulle dog kaste ham ud i at være nøgleperson i en shitstorm for Huawei, hvor hashtagget ”tidligere ansat som blev anholdt håber Huawei vil undskylde”, er blevet set over 230 millioner gange.

Det er en brutal håndtering af hans ønske, der gør at tech-virksomheden mister opbakning i hjemlandet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Huawei har mistet sympati i denne her ombæring,” noterer kinesiske Global Times chefredaktør Hu Xijin på det sociale medie.

For den forudrettede Huawei-ansatte eskalerede et ønske om en godtgørelse efter afskedigelse.

Læs også: Huawei i Danmark dumper fælt i arbejdsmiljø: Får benhård kritik af danske ansatte

Retsdokumenter, som i november måned blev lækket på de kinesiske sociale medier, dokumenterer hvordan forespørgslen endte i en anklage om afpresning og 251 dages anholdelse.

Han er senere blevet frikendt af de kinesiske myndigheder og er blevet tildelt en erstatning på 100.000 kinesiske yuan, svarende til 95.600 kroner.

Læs også: På rundtur i 'Z-park': Her er Kinas svar på Silicon Valley
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere