Artikel top billede

Lars Tvede vil granske dansk kapitalfond efter anklager om bilagsfusk

Den danske rigmand Lars Tvede kræver nu en uvildig gennemgang af de interne forhold i kapitalfonden Nordic Eye. Undersøgelsen skal klarlægge, hvorvidt der er foregået noget ulovligt i selskabet.

En ny dag og en udvikling i urolighederne i den danske kapitalfond Nordic Eye.

De to it-investorer Lars Tvede og Peter Warnøe stiftede venturefonden sammen i 2016, men de to stiftere er røget i totterne på hinanden, efter Peter Warnøes er blevet mødt med anklager om bilagsfusk og muligt misbrug.

Derfor kræver Lars Tevde nu uvildig granskning af de interne forhold i Nordic Eye for at afklare, om der er foregået noget ulovligt i selskabet.

Det skriver han i en mail til Børsen.

"Derfor har jeg nu til den næste generalforsamling i Nordic Eye Management bedt om en fuld uafhængig granskning. Nu skal vi til bunds i, hvad der er sket. Vi skal vide alt," skriver Lars Tvede til avisen.

Senest er Peter Warnøe blevet beskyldt for beskyldt for omfattende bilagsfusk og misbrug af fondens penge af sin nevø.

Det kan du læse mere om her: Peter Warnøes nevø beskylder ham for omfattende bilagsfusk og misbrug

Her er hele forløbet

Den seneste udvikling i sagen kommer efter et opsigtsvækkende forløb, som har resulteret i, at flere profiler har trukket sig fra Nordic Eye efter en magtkamp.

Udover Lars Tvede har også den tidligere TDC-topchef og nuværende bestyrelsesformand for SAS, Carsten Dilling, samt næstformand i PFA-Pension, Niels-Ulrik Mousten trukket sig fra Nordic Eye.

Konflikten begyndte i september, da Peter Warnøe selv trak sig fra fonden, da det blev afsløret, at han havde foretaget ulovlige aktionærlån.

Efterfølgende blev han også politianmeldt og i november valgte han helt at forlade fonden.

Nordic Eye har investeret i en lang række it-virksomheder. I fondens
investeringsportefølje finder man blandt andet den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics, dansk-amerikanske Airhelp og kryptoselskabet Coinify.

Læs også: Magtkamp i dansk kapitalfond – it-profiler siger farvel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.