Artikel top billede

Alex Artzberger, ny direktør hos Episerver.

Foto: Episerver. (Foto: Episerver)

Episerver ansætter SAP-profil som ny topchef

Software-selskabet Episerver har netop udnævnt en ny CEO for selskabet. Den nye direktør kommer fra tyske SAP, hvor han har været i de sidste knap 15 år.

Svensketablerede Episerver har ansat Alex Atzberger som ny CEO.

Alex Atzberger er hentet hos tyske SAP, hvor han har været i knap 15 år senest som direktør for SAP customer experience.

Det oplyser Episerver på selskabets hjemmeside.

Dirketørposten hos Episerver har været ubesat, siden Mark Duffell forlod stillingen i april i år efter fire og et halvt år på posten.

Alex Atzberger har tidligere været øverste chef for SAP Ariba, som blev købt af SAP i 2012. I 2018 vendte han tilbage til SAP.

Episerver beskriver Alex Atzberger som en person med omfattende erfaring i at få softwareoplevelser til at skabe kundeværdi, optimere brandopmærksomhed samt til at accelere en global cloud-vækst.

"Episerver og Insight Partners (amerikansk kapitalfond, der ejer Episerver red.) har interviewet mange højt kvalificerede kandidater i eftersøgningen på det perfekte miks mellem erfaring og etos til at udfylde rollen," lyder det fra Episervers bestyrelsesformand og direktør hos Insight Partners, Adam Berger.

"Alex (Atzberger, red.) er den person. Da vi drømte om den perfekte kandidat, var det faktisk ham," fortsætter han i meddelelsen.

Episerver blev etableret i Stockholm i 1994, men er i dag ejet af den amerikanske kapitalfond Insight Partners, der i 2018 købte selskabet for 8,5 milliarder kroner.

Læs mere om det her: Amerikansk kapitalfond køber svensk software-virksomhed for over 8,5 milliarder kroner

Den største ufortalte historie

Episerver forsyner virksomheder med platforme til e-handel, digital marketing og content management system (CMS).

Det er nu Alex Atzbergers job at accelerere forretningen navnlig i skyen over de næste år.

"Episerver er en af de ´største ufortalte fortællinger. Kombinationen af et markedsledende produkt med meget succesfulde kunder i et af de mest dynamiske enterprise cloud-markeder, indebærer en enorm mulighed. Nu handler det hele om acceleration," lyder det fra den nye direktør, der fortsætter:

"Lige nu er en enorm mulighed for alle hos Episerver, og jeg er stolt og ydmyg over at skulle være en del af rejsen."

Også i Danmark har der været udskiftning i toppen af Episerver.

Onsdag kom det frem, at den danske landechef Lars Lytton Kejser er fortid hos Episerver.

Stillingen som landechef er indtil videre nedlagt. Jakab Bartholdy er dog blevet forfremmet internt i det danske selskab til head of sales i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Dansk Episerver-boss færdig efter otte år på posten