Artikel top billede

Amerikansk kapitalfond køber svensk software-virksomhed for over 8,5 milliarder kroner

Svenske Episerver er solgt for et astronomisk beløb til amerikansk kapitalfond. Målet for den nye ejer er at øge den globale vækst med dramatisk hastighed.

Den svenske software-virksomhed Episerver, der leverer platformen Digital Experience Cloud, er blevet solgt for svimlende 1,16 milliarder dollar til den New York-baserede kapitalfond Insight Venture Partners.

Beløbet svarer til mere end 8,5 milliarder kroner.

Episerver blev stiftet i 1994 og har kontorer i USA, Storbritannien, Sverige, Australiien, Tyskland, Danmark, Finland, Norge, Holland, Spanien, Sydafrika, Singapore, Vietnam og De Forenede Arabiske Emirater.

Formålet med handlen er at sætte turbo på selskabets globale vækst.

"Som et firma, der specialiserer sig i at lave partnerskaber med innovative software-selskaber, har vi forpligtet os til at accellere væksten. Episerver er den perfekte tilføjelse til vores portefølje af virksomheder, og vi ser frem til at arbejde med et talentfuldt i den næste fase af selskabets rejse," lyder det i en meddelelse fra Deven Parekh, der er managing director hos Insight Venture Partners.

Læs også: EU vil pålægge tech-virksomheder at fjerne ekstremistisk indhold for at bekæmpe terrorisme

Har teknologiinvesteringer for næsten 150 milliarder kroner

Insight Venture Partners strategi er at investere i fremadstormende teknologier, og lige nu råder kapitalfonden over globale investeringer for over 20 milliarder dollar, svarende til omkring 150 milliarder kroner.

Episervers danske kontor har siden 2007 været placeret i København.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere