Artikel top billede

Amerikansk kapitalfond køber svensk software-virksomhed for over 8,5 milliarder kroner

Svenske Episerver er solgt for et astronomisk beløb til amerikansk kapitalfond. Målet for den nye ejer er at øge den globale vækst med dramatisk hastighed.

Den svenske software-virksomhed Episerver, der leverer platformen Digital Experience Cloud, er blevet solgt for svimlende 1,16 milliarder dollar til den New York-baserede kapitalfond Insight Venture Partners.

Beløbet svarer til mere end 8,5 milliarder kroner.

Episerver blev stiftet i 1994 og har kontorer i USA, Storbritannien, Sverige, Australiien, Tyskland, Danmark, Finland, Norge, Holland, Spanien, Sydafrika, Singapore, Vietnam og De Forenede Arabiske Emirater.

Formålet med handlen er at sætte turbo på selskabets globale vækst.

"Som et firma, der specialiserer sig i at lave partnerskaber med innovative software-selskaber, har vi forpligtet os til at accellere væksten. Episerver er den perfekte tilføjelse til vores portefølje af virksomheder, og vi ser frem til at arbejde med et talentfuldt i den næste fase af selskabets rejse," lyder det i en meddelelse fra Deven Parekh, der er managing director hos Insight Venture Partners.

Læs også: EU vil pålægge tech-virksomheder at fjerne ekstremistisk indhold for at bekæmpe terrorisme

Har teknologiinvesteringer for næsten 150 milliarder kroner

Insight Venture Partners strategi er at investere i fremadstormende teknologier, og lige nu råder kapitalfonden over globale investeringer for over 20 milliarder dollar, svarende til omkring 150 milliarder kroner.

Episervers danske kontor har siden 2007 været placeret i København.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere