Artikel top billede

Amerikansk kapitalfond køber svensk software-virksomhed for over 8,5 milliarder kroner

Svenske Episerver er solgt for et astronomisk beløb til amerikansk kapitalfond. Målet for den nye ejer er at øge den globale vækst med dramatisk hastighed.

Den svenske software-virksomhed Episerver, der leverer platformen Digital Experience Cloud, er blevet solgt for svimlende 1,16 milliarder dollar til den New York-baserede kapitalfond Insight Venture Partners.

Beløbet svarer til mere end 8,5 milliarder kroner.

Episerver blev stiftet i 1994 og har kontorer i USA, Storbritannien, Sverige, Australiien, Tyskland, Danmark, Finland, Norge, Holland, Spanien, Sydafrika, Singapore, Vietnam og De Forenede Arabiske Emirater.

Formålet med handlen er at sætte turbo på selskabets globale vækst.

"Som et firma, der specialiserer sig i at lave partnerskaber med innovative software-selskaber, har vi forpligtet os til at accellere væksten. Episerver er den perfekte tilføjelse til vores portefølje af virksomheder, og vi ser frem til at arbejde med et talentfuldt i den næste fase af selskabets rejse," lyder det i en meddelelse fra Deven Parekh, der er managing director hos Insight Venture Partners.

Læs også: EU vil pålægge tech-virksomheder at fjerne ekstremistisk indhold for at bekæmpe terrorisme

Har teknologiinvesteringer for næsten 150 milliarder kroner

Insight Venture Partners strategi er at investere i fremadstormende teknologier, og lige nu råder kapitalfonden over globale investeringer for over 20 milliarder dollar, svarende til omkring 150 milliarder kroner.

Episervers danske kontor har siden 2007 været placeret i København.

Læs også: ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere