Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

I dag bliver klodens første e-sportsaktie solgt: Sådan er det gået med den danske Astralis-aktie

Den danske e-sportsspecialist debuterer på børsen denne uge. Sådan har den nyslåede aktie, ASTRGRP, klaret sig i de første timer.

Det danske e-sportsselskab Astralis Group og dennes nyslåede aktie, ASTRGRP, får en blandet modtagelse på den danske aktiebørs First North.

Efter oprindeligt at være udbudt til en noteringskurs på 8,95 kroner per aktie, indledte aktien med et markant kurshop til 9,50 kroner for blot en lille halv time senere at inkassere et kursfald på 8,5 procent og dykke ned til 8,70 kroner per aktie.

Godt to timer efter First North-åbningen er aktien oppe og nærme sig sit udgangspunkt med en kurs på 8,80 kroner per aktie. Det giver Astralis Group en markedsværdi på lidt over 500 millioner kroner.

Forud for børsnoteringen har selskabets modtaget forhåndstilsagn fra over 41 investorer og samlet set 6,37 millioner aktier, skriver Børsen.

Selskabet er markedsledende indenfor det hastigt vækstende marked for e-sport, hvor selskabets udvikler e-sport hold og sit globale brand.

Ifølge selskabet tæller Astralis omkring 443 millioner fans globalt i et e-sportmarked, der vokser med 20 procent årligt.

Selskabets mest succesfulde e-sports hold er indenfor spillet Counter Strike, hvor holdet på fem spillere dominerer disciplinen og har høstet præmier for over 52 millioner kroner.

Med børsdebuten bliver Astralis Group klodens første børsnoterede e-sportsvirksomhed, noterer finansmediet Barron’s, som dertil skriver, at den samlede e-sports marked estimeres til at omsætte for over 7,4 milliarder kroner globalt i 2019.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere