Artikel top billede

Slagsmålet om ejerskabet af Just Eat kører løs: Ledelsen afviser nyt forsøg på fjendtlig overtagelse

Det danskstartede fastfood-site Just Eat, der har hovedsæde i England, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen. Ledelsen anbefaler en sammenlægning med Takeaway.com, men hollandske Prosus forsøger en fjendtlig overtagelse - senest med et forhøjet bud på aktierne, som Just Eat-ledelsen netop har afvist.

Det danskstartede fastfood-eventyr Just Eat, som blandt andre Jesper Buch er blevet mangemillionær på, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen.

Det begyndte i sommer, hvor ledelsen i Just Eat anbefalede aktionærerne at takke ja til en sammenlægning med selskabet Takeaway.com.

Det kommer fra samme branche, og en sammenlægning kunne give stordriftsfordele.

Det kan du læse mere om her:
Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En af storaktionærerne mente dog, at tilbuddet fra Takeaway.com værdifastsatte Just Eat for lavt, men ledelsen fortsatte bestræbelserne på en aftale med Takeaway.

Det kan du læse mere om her:
Storaktionær vil spænde ben for sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

Ind fra højre kom så et bud fra en hollandsk investeringsfond, Prosus, som ledelsen i Just Eat bestemt ikke anbefaler.

I første omgang lød buddet på 7,1 pund per aktie, og forleden blev buddet hævet til 7,4 pund per aktie.

Det kan du læse mere om her:
Budkrigen om Just Eat fortsætter: Hollandsk investeringsfond hæver købstilbud med over to milliarder

Også det seneste bud har Just Eat i dag tirsdag afvist med den begrundelse, at det undervurderer selskabets værdi i betydelig grad, skriver Bloomberg.

Ledelsen i Just Eat anbefaler aktionærerne at holde fast i en sammenlægning med Takeaway.

Ifølge Bloomberg handles aktierne i Just Eat nu til cirka 7,8 pund i forventning om, at budkrigen kan give en højere pris.

Aftalen med Takeaway værdisætter aktierne til cirka 6,9 pund, men aftalen betyder også, at aktionærerne bliver medejere af en betydelig europæisk spiller på markedet for fastfood i samme liga som Uber Eats.

Aktionærerne i Just Eat har frist til 27. december for at acceptere buddet fra Prosus. Halvdelen af aktionærerne skal acceptere tilbuddet for at handlen kan komme i stand.

Ifølge Bloomberg er det sandsynligt, at aktionærerne snart vil få et bedre tilbud fra ledelsen af Just Eat og Takeaway fremprovokeret af budkrigen og forsøget på fjendtlig overtagelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere