Slagsmålet om ejerskabet af Just Eat kører løs: Ledelsen afviser nyt forsøg på fjendtlig overtagelse

Det danskstartede fastfood-site Just Eat, der har hovedsæde i England, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen. Ledelsen anbefaler en sammenlægning med Takeaway.com, men hollandske Prosus forsøger en fjendtlig overtagelse - senest med et forhøjet bud på aktierne, som Just Eat-ledelsen netop har afvist.

Det danskstartede fastfood-eventyr Just Eat, som blandt andre Jesper Buch er blevet mangemillionær på, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen.

Det begyndte i sommer, hvor ledelsen i Just Eat anbefalede aktionærerne at takke ja til en sammenlægning med selskabet Takeaway.com.

Det kommer fra samme branche, og en sammenlægning kunne give stordriftsfordele.

Det kan du læse mere om her:
Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En af storaktionærerne mente dog, at tilbuddet fra Takeaway.com værdifastsatte Just Eat for lavt, men ledelsen fortsatte bestræbelserne på en aftale med Takeaway.

Det kan du læse mere om her:
Storaktionær vil spænde ben for sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

Ind fra højre kom så et bud fra en hollandsk investeringsfond, Prosus, som ledelsen i Just Eat bestemt ikke anbefaler.

I første omgang lød buddet på 7,1 pund per aktie, og forleden blev buddet hævet til 7,4 pund per aktie.

Det kan du læse mere om her:
Budkrigen om Just Eat fortsætter: Hollandsk investeringsfond hæver købstilbud med over to milliarder

Også det seneste bud har Just Eat i dag tirsdag afvist med den begrundelse, at det undervurderer selskabets værdi i betydelig grad, skriver Bloomberg.

Ledelsen i Just Eat anbefaler aktionærerne at holde fast i en sammenlægning med Takeaway.

Ifølge Bloomberg handles aktierne i Just Eat nu til cirka 7,8 pund i forventning om, at budkrigen kan give en højere pris.

Aftalen med Takeaway værdisætter aktierne til cirka 6,9 pund, men aftalen betyder også, at aktionærerne bliver medejere af en betydelig europæisk spiller på markedet for fastfood i samme liga som Uber Eats.

Aktionærerne i Just Eat har frist til 27. december for at acceptere buddet fra Prosus. Halvdelen af aktionærerne skal acceptere tilbuddet for at handlen kan komme i stand.

Ifølge Bloomberg er det sandsynligt, at aktionærerne snart vil få et bedre tilbud fra ledelsen af Just Eat og Takeaway fremprovokeret af budkrigen og forsøget på fjendtlig overtagelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere






Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.