Artikel top billede

Slagsmålet om ejerskabet af Just Eat kører løs: Ledelsen afviser nyt forsøg på fjendtlig overtagelse

Det danskstartede fastfood-site Just Eat, der har hovedsæde i England, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen. Ledelsen anbefaler en sammenlægning med Takeaway.com, men hollandske Prosus forsøger en fjendtlig overtagelse - senest med et forhøjet bud på aktierne, som Just Eat-ledelsen netop har afvist.

Det danskstartede fastfood-eventyr Just Eat, som blandt andre Jesper Buch er blevet mangemillionær på, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen.

Det begyndte i sommer, hvor ledelsen i Just Eat anbefalede aktionærerne at takke ja til en sammenlægning med selskabet Takeaway.com.

Det kommer fra samme branche, og en sammenlægning kunne give stordriftsfordele.

Det kan du læse mere om her:
Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En af storaktionærerne mente dog, at tilbuddet fra Takeaway.com værdifastsatte Just Eat for lavt, men ledelsen fortsatte bestræbelserne på en aftale med Takeaway.

Det kan du læse mere om her:
Storaktionær vil spænde ben for sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

Ind fra højre kom så et bud fra en hollandsk investeringsfond, Prosus, som ledelsen i Just Eat bestemt ikke anbefaler.

I første omgang lød buddet på 7,1 pund per aktie, og forleden blev buddet hævet til 7,4 pund per aktie.

Det kan du læse mere om her:
Budkrigen om Just Eat fortsætter: Hollandsk investeringsfond hæver købstilbud med over to milliarder

Også det seneste bud har Just Eat i dag tirsdag afvist med den begrundelse, at det undervurderer selskabets værdi i betydelig grad, skriver Bloomberg.

Ledelsen i Just Eat anbefaler aktionærerne at holde fast i en sammenlægning med Takeaway.

Ifølge Bloomberg handles aktierne i Just Eat nu til cirka 7,8 pund i forventning om, at budkrigen kan give en højere pris.

Aftalen med Takeaway værdisætter aktierne til cirka 6,9 pund, men aftalen betyder også, at aktionærerne bliver medejere af en betydelig europæisk spiller på markedet for fastfood i samme liga som Uber Eats.

Aktionærerne i Just Eat har frist til 27. december for at acceptere buddet fra Prosus. Halvdelen af aktionærerne skal acceptere tilbuddet for at handlen kan komme i stand.

Ifølge Bloomberg er det sandsynligt, at aktionærerne snart vil få et bedre tilbud fra ledelsen af Just Eat og Takeaway fremprovokeret af budkrigen og forsøget på fjendtlig overtagelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere