Artikel top billede

Slagsmålet om ejerskabet af Just Eat kører løs: Ledelsen afviser nyt forsøg på fjendtlig overtagelse

Det danskstartede fastfood-site Just Eat, der har hovedsæde i England, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen. Ledelsen anbefaler en sammenlægning med Takeaway.com, men hollandske Prosus forsøger en fjendtlig overtagelse - senest med et forhøjet bud på aktierne, som Just Eat-ledelsen netop har afvist.

Det danskstartede fastfood-eventyr Just Eat, som blandt andre Jesper Buch er blevet mangemillionær på, står midt i et slagsmål om ejerskabet af forretningen.

Det begyndte i sommer, hvor ledelsen i Just Eat anbefalede aktionærerne at takke ja til en sammenlægning med selskabet Takeaway.com.

Det kommer fra samme branche, og en sammenlægning kunne give stordriftsfordele.

Det kan du læse mere om her:
Just Eat opkøbt af hollandsk takeaway-gigant: Ukendt dansker står til at score milliardgevinst

En af storaktionærerne mente dog, at tilbuddet fra Takeaway.com værdifastsatte Just Eat for lavt, men ledelsen fortsatte bestræbelserne på en aftale med Takeaway.

Det kan du læse mere om her:
Storaktionær vil spænde ben for sammenlægning af Just Eat og Takeaway.com

Ind fra højre kom så et bud fra en hollandsk investeringsfond, Prosus, som ledelsen i Just Eat bestemt ikke anbefaler.

I første omgang lød buddet på 7,1 pund per aktie, og forleden blev buddet hævet til 7,4 pund per aktie.

Det kan du læse mere om her:
Budkrigen om Just Eat fortsætter: Hollandsk investeringsfond hæver købstilbud med over to milliarder

Også det seneste bud har Just Eat i dag tirsdag afvist med den begrundelse, at det undervurderer selskabets værdi i betydelig grad, skriver Bloomberg.

Ledelsen i Just Eat anbefaler aktionærerne at holde fast i en sammenlægning med Takeaway.

Ifølge Bloomberg handles aktierne i Just Eat nu til cirka 7,8 pund i forventning om, at budkrigen kan give en højere pris.

Aftalen med Takeaway værdisætter aktierne til cirka 6,9 pund, men aftalen betyder også, at aktionærerne bliver medejere af en betydelig europæisk spiller på markedet for fastfood i samme liga som Uber Eats.

Aktionærerne i Just Eat har frist til 27. december for at acceptere buddet fra Prosus. Halvdelen af aktionærerne skal acceptere tilbuddet for at handlen kan komme i stand.

Ifølge Bloomberg er det sandsynligt, at aktionærerne snart vil få et bedre tilbud fra ledelsen af Just Eat og Takeaway fremprovokeret af budkrigen og forsøget på fjendtlig overtagelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere