Artikel top billede

Tidligere topchefer i Atea stævnet for at have trukket millioner ud af 3A-it-ejer

De to tidligere topchefer i Atea, Peter Trans og Claus Hougesen, bliver stævnet for at have trukket fem millioner kroner ud af selskabet Informationsteknik kort tid inden, selskabet gik konkurs.

De to tidligere Atea-topbosser Peter Trans og Claus Hougesen bliver stævnet for at have trukket fem millioner kroner ud af selskabet Informationsteknik kort tid inden, at selskabet gik konkurs, skriver ITWatch.

Bag stævningen står kurator Per Astrup Madsen fra advokatfirmaet DLA Piper.

“De sagsøgte har derved (efter kurators vurdering) udnyttet deres fordelagtige position i forhold til selskabet (som reel ledelse og som reel ejer) til at konstruere en formel lånekonstruktion, hvor de opnåede fuld sikkerhed for et lån, der i realiteten er stillet af en nærtstående. Således ville de sagsøgte som reelle ejere få en gevinst, hvis selskabet udviklede sig positivt, mens det ved en konkurs er de almindelige kreditorer, der kommer til at bære hele tabet,” fremgår det i en redegørelse fra kurator.

Claus Hougesen blev stævnet allerede i begyndelsen af september, hvilket du kan læse mere om her: Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Ifølge mediet viser det imidlertid nu, at også Peter Trans er blevet stævnet.

Informationsteknik Scandinavia ejede 3A-it, der spillede en væsentlig rolle i Atea-bestikkelsesskandalen, og som Claus Hougesen var med til at stifte.

Bag Informationsteknik stod erhvervsmanden Fritz Andersen.

Selskabet gik konkurs i sommeren 2018.

Det kan du læse mere om her: 3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om.

Både Claus Hougesen og Peter Trans afviser beskyldningerne blankt og er klar på at tage sagen i retten.

Læs også:

Tidligere topchefer i Atea og Region Sjælland skal i Højesteret - domme for mandatsvig i Atea-sagen skal for retten igen

3A-it-ejeren Informationsteknik Scandinavia gik konkurs på grund af retssag

3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere