Artikel top billede

Tidligere topchefer i Atea stævnet for at have trukket millioner ud af 3A-it-ejer

De to tidligere topchefer i Atea, Peter Trans og Claus Hougesen, bliver stævnet for at have trukket fem millioner kroner ud af selskabet Informationsteknik kort tid inden, selskabet gik konkurs.

De to tidligere Atea-topbosser Peter Trans og Claus Hougesen bliver stævnet for at have trukket fem millioner kroner ud af selskabet Informationsteknik kort tid inden, at selskabet gik konkurs, skriver ITWatch.

Bag stævningen står kurator Per Astrup Madsen fra advokatfirmaet DLA Piper.

“De sagsøgte har derved (efter kurators vurdering) udnyttet deres fordelagtige position i forhold til selskabet (som reel ledelse og som reel ejer) til at konstruere en formel lånekonstruktion, hvor de opnåede fuld sikkerhed for et lån, der i realiteten er stillet af en nærtstående. Således ville de sagsøgte som reelle ejere få en gevinst, hvis selskabet udviklede sig positivt, mens det ved en konkurs er de almindelige kreditorer, der kommer til at bære hele tabet,” fremgår det i en redegørelse fra kurator.

Claus Hougesen blev stævnet allerede i begyndelsen af september, hvilket du kan læse mere om her: Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Ifølge mediet viser det imidlertid nu, at også Peter Trans er blevet stævnet.

Informationsteknik Scandinavia ejede 3A-it, der spillede en væsentlig rolle i Atea-bestikkelsesskandalen, og som Claus Hougesen var med til at stifte.

Bag Informationsteknik stod erhvervsmanden Fritz Andersen.

Selskabet gik konkurs i sommeren 2018.

Det kan du læse mere om her: 3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om.

Både Claus Hougesen og Peter Trans afviser beskyldningerne blankt og er klar på at tage sagen i retten.

Læs også:

Tidligere topchefer i Atea og Region Sjælland skal i Højesteret - domme for mandatsvig i Atea-sagen skal for retten igen

3A-it-ejeren Informationsteknik Scandinavia gik konkurs på grund af retssag

3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.