Artikel top billede

3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om

Informationsteknik Scandinavia, der for et år siden overtog 3A-it, er gået konkurs. 3A-it spiller en central rolle i den store Atea-bestikkelsessag.

Godt et år efter, at erhvervsmanden Fritz Andersen via sit selskab Informationsteknik Scandinavia købte 3A-it, drejer selskabet nøglen om.

Det fremgår af virksomhedsregisteret CVR, at selskabet er taget under konkursbehandling.

Det fremgår desuden af selskabets website, at AV Center overtager 'support og leverancer' til det konkursramte selskabs kunder.

Informationsteknik Scandinavia overtog AV-delen af it-forhandleren 3A-it i sommeren 2017 i kølvandet på den store Atea-bestikkelsessag.

3A-it blev stifter af tidligere topfolk i Atea, herunder topcheferne Claus Hougesen og Peter Trans.

Centralt i bestikkelsessagen stod en dyr forretnings-rejse til Dubai i november 2014, som Atea havde inviteret kunder med på.

Her deltog en række af de sigtede i sagen - heriblandt tidligere it-topfolk i Region Sjælland samt top-folk fra Atea.

Kort tid efter hjemkomsten fra Dubai-turen blev 3A-it stiftet af en række af topfolkene fra Atea.

Det skete i januar 2015, og det kan du læse mere om her: Atea-veteraner går sammen i nyt selskab - vil på storhugst blandt Ateas kunder.

3A-it vandt nogle måneder senere et stort udbud i Region Sjælland, men udbuddet blev i begyndelsen af juni annulleret ganske få dage før, at politisagen tog fart.

Det kan du læse mere om her: Region Sjælland annullerede stor it-kontrakt kort før anholdelser.

Topcheferne blev fornylig dømt i Retten i Glostrup, hvilket du kan læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

35 medarbejdere

Informationsteknik Scandinavia blev stiftet i 1973 og sælger løsninger indenfor blandt andet videoovervågning, AV og mobility og havde i fjor ved seneste opgørelse omkring 35 medarbejdere.

Efter købet fortalte Fritz Andersen til Børsen, at han havde planer om helt at likvidere 3A-it, samt at han forventede, at Informationsteknik inden for tre år kunne runde en milliard kroner i omsætning.

Til Computerworld fortalte han, at han forventede, at ejerne [de tidligere Atea-topfolk] ville lukke resterne af 3A-it ned.

Det kan du læse mere om her: Ny ejer bekræfter, hvad stifter ikke vil: 3A-it drejer nøglen om.

Det er næsten et år siden, at Informationsteknik Scandinavia senest offentliggjorde årsregnskab.

Her landede selskabet, der ejes af Fritz Andersens holdingselskab Infotek Scandinavia Holding, et underskud på 10,5 millioner kroner. Året før tabte selskabet 9,2 millioner kroner.

“Resultatet er forventet på grund af en for høj omkostningsstruktur i forhold til omsætnings-, aktivitets- og indtjeningsniveau samt ekstraordinære nedskrivninger, og resultatet er ikke-tilfredsstillende,” hed det dengang i regnskabet.

Samtidig faldt omsætningen fra 371 millioner kroner til 368 millioner kroner.

“Dette er en ikke-tilfredsstillende udvikling, der kan tilskrives den fortsatte negative medieomtale, der har været i forbindelse med de verserende sager imod enkelte ansatte i selskabet i regnskabsåret 2016/17. Vi skal her understrege at de verserende sager intet har med selskabet at gøre,” lød det i regnskabet.

Efter købet af 3A-it fortalte Fritz Andersen til Børsen, at han havde planer om helt at likvidere 3A-it, samt at han forventede, at Informationsteknik inden for tre år kunne runde en milliard kroner i omsætning.

Det fremgår da også af regnskabet, at Informationsteknik Scandinavia dengang havde ‘særdeles positive’ forventninger til fremtiden.

“Først og fremmest forventes markederne for selskabets forretningsområder fortsat at vækste i de kommende år. Dernæst har selskabet siden 1. juni 2017 oplevet et øget aktivitets- og indtjeningsniveau, og selskabet har allerede i 1. kvartal i 2017/2018 dels vundet en række store, strategiske IT-infrastruktur sager, dels indgået strategisk samarbejde med en stor Nordisk partner indenfor et af 8 Informationsteknik Scandinavia A/S Ledelsesberetning selskabets vigtige, forretningsområder,” hed det fra det nu konkursramte selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere