Artikel top billede

Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Den tidligere topchef for Atea, Claus Hougesen, stævnet for at have trukket millioner af kroner ud af Informationsteknik.

Den tidligere topchef i Atea, Claus Hougesen, er blevet stævnet med beskyldning om, at han har trukket et lån i millionklassen ud af selskabet Informationsteknik, der gik konkurs i fjor, skriver ITWatch.

Ifølge mediet har kurator Per Astrup Madsen stævnet en række selsakber -herunder selskabet MACM, som Claus Hougesen ifølge mediet står bag.

Kuratoren mener, at Claus Hougesen-selskabet har lånt penge til Informationsteknik, som blev trukket ud kort tid før Informationsteknik gik konkurs.

Det mener kurator er ulovligt.

“Konkursboet er ret fast i kødet på, at MACM ApS er et nærtstående selskab og derfor ikke har nogen gyldig sikkerhed. Det har vi kunnet sammenstykke på baggrund af den dokumentation, vi har fået fra Fritz Andersen (tidligere direktør, red.), forskellige dokumenter vi har fundet på selskabets server og mail-korrespondencer

Informationsteknik Scandinavia ejede 3A-it, der spillede en væsentlig rolle i Atea-bestikkelsesskandalen, og som Claus Hougesen var med til at stifte.

Bag Informationsteknik stod erhvervsmanden Fritz Andersen.

Selskabet gik konkurs i sommeren 2018.

Det kan du læse mere om her: 3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om.

Claus Hougesen er ifølge mediet endnu ikke klar over, at der ligger en stævning mod ham.

Claus Hougesen blev i sommer dømt i Østre Landsret for sin rolle i Atea-bestikkelsens sagen. Det kan du læse mere om her: Tidligere Atea-topchefer kan ånde lettet op: Slipper for at skulle i fængsel for bestikkelse

Læs også:

Snart slut med 3A-it: Selskabet på vej mod likvidation efter frasalg efter bestikkelsessag

Medie: Supercomputer til Vestas årsag til Informationsteknik Scandinavias konkurs

Ny ejer bekræfter, hvad stifter ikke vil: 3A-it drejer nøglen om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.