Artikel top billede

Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Den tidligere topchef for Atea, Claus Hougesen, stævnet for at have trukket millioner af kroner ud af Informationsteknik.

Den tidligere topchef i Atea, Claus Hougesen, er blevet stævnet med beskyldning om, at han har trukket et lån i millionklassen ud af selskabet Informationsteknik, der gik konkurs i fjor, skriver ITWatch.

Ifølge mediet har kurator Per Astrup Madsen stævnet en række selsakber -herunder selskabet MACM, som Claus Hougesen ifølge mediet står bag.

Kuratoren mener, at Claus Hougesen-selskabet har lånt penge til Informationsteknik, som blev trukket ud kort tid før Informationsteknik gik konkurs.

Det mener kurator er ulovligt.

“Konkursboet er ret fast i kødet på, at MACM ApS er et nærtstående selskab og derfor ikke har nogen gyldig sikkerhed. Det har vi kunnet sammenstykke på baggrund af den dokumentation, vi har fået fra Fritz Andersen (tidligere direktør, red.), forskellige dokumenter vi har fundet på selskabets server og mail-korrespondencer

Informationsteknik Scandinavia ejede 3A-it, der spillede en væsentlig rolle i Atea-bestikkelsesskandalen, og som Claus Hougesen var med til at stifte.

Bag Informationsteknik stod erhvervsmanden Fritz Andersen.

Selskabet gik konkurs i sommeren 2018.

Det kan du læse mere om her: 3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om.

Claus Hougesen er ifølge mediet endnu ikke klar over, at der ligger en stævning mod ham.

Claus Hougesen blev i sommer dømt i Østre Landsret for sin rolle i Atea-bestikkelsens sagen. Det kan du læse mere om her: Tidligere Atea-topchefer kan ånde lettet op: Slipper for at skulle i fængsel for bestikkelse

Læs også:

Snart slut med 3A-it: Selskabet på vej mod likvidation efter frasalg efter bestikkelsessag

Medie: Supercomputer til Vestas årsag til Informationsteknik Scandinavias konkurs

Ny ejer bekræfter, hvad stifter ikke vil: 3A-it drejer nøglen om




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere