Artikel top billede

Tidligere Atea-boss Claus Hougesen stævnet for at have trukket millioner ud af Informationsteknik

Den tidligere topchef for Atea, Claus Hougesen, stævnet for at have trukket millioner af kroner ud af Informationsteknik.

Den tidligere topchef i Atea, Claus Hougesen, er blevet stævnet med beskyldning om, at han har trukket et lån i millionklassen ud af selskabet Informationsteknik, der gik konkurs i fjor, skriver ITWatch.

Ifølge mediet har kurator Per Astrup Madsen stævnet en række selsakber -herunder selskabet MACM, som Claus Hougesen ifølge mediet står bag.

Kuratoren mener, at Claus Hougesen-selskabet har lånt penge til Informationsteknik, som blev trukket ud kort tid før Informationsteknik gik konkurs.

Det mener kurator er ulovligt.

“Konkursboet er ret fast i kødet på, at MACM ApS er et nærtstående selskab og derfor ikke har nogen gyldig sikkerhed. Det har vi kunnet sammenstykke på baggrund af den dokumentation, vi har fået fra Fritz Andersen (tidligere direktør, red.), forskellige dokumenter vi har fundet på selskabets server og mail-korrespondencer

Informationsteknik Scandinavia ejede 3A-it, der spillede en væsentlig rolle i Atea-bestikkelsesskandalen, og som Claus Hougesen var med til at stifte.

Bag Informationsteknik stod erhvervsmanden Fritz Andersen.

Selskabet gik konkurs i sommeren 2018.

Det kan du læse mere om her: 3A-it-ejer konkurs: Informationsteknik Scandinavia drejer nøglen om.

Claus Hougesen er ifølge mediet endnu ikke klar over, at der ligger en stævning mod ham.

Claus Hougesen blev i sommer dømt i Østre Landsret for sin rolle i Atea-bestikkelsens sagen. Det kan du læse mere om her: Tidligere Atea-topchefer kan ånde lettet op: Slipper for at skulle i fængsel for bestikkelse

Læs også:

Snart slut med 3A-it: Selskabet på vej mod likvidation efter frasalg efter bestikkelsessag

Medie: Supercomputer til Vestas årsag til Informationsteknik Scandinavias konkurs

Ny ejer bekræfter, hvad stifter ikke vil: 3A-it drejer nøglen om
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere