Artikel top billede

Vestager flekser med musklerne: “Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig”

De digitale giganter som Google og Facebook kan nu se frem til endnu skrappere og mere direkte konkurrenceregulering af deres aktiviterer inden for EU. Margrethe Vestager mener åbenbart også, at Google slap for billigt trods milliardstore bøder.

Margrethe Vestager fleksede med musklerne mandag i Bruxelles. Ved et møde arrangeret af det amerikanske medie Politico sagde den danske konkurrencekommissær med ansvar for det digitale EU ifølge Reuters:

“Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig.”

Dermed hentyder hun til de rekordstore bøder på over otte milliarder euro, som hun på vegne af EU forlangte, at Google skulle betale for blandt andet at overtræde EU’s monopolregler. Bøder, som hun angiveligt mener, var for lave.

Samtidig forlyder det tirsdag fra Vestagers kontor, at de digitale giganter Facebook, Amazon, Apple og Google kan se frem til endnu mere skrap og konsekvent konkurrence-regulering af deres aktiviteter inden for EU.

Konkurrenter har klaget over, at giganterne udelukker dem fra nøglemarkeder, og for at få bugt med den praksis, vil EU-kommissionen tage nye midler i brug.

Det er ikke længere nok blot at bede giganterne om at stoppe den ulovlige praksis.

“I fremtiden vil EU gribe til mere direkte indgriben for at rette helt op på konkurrencesituationen”, lyder det fra Cecilio Madero Villarejo, fungerende generaldirektør i EU-komissionens konkurrencedivision ifølge Reuters. Hvad det præcist dækker over, ville han dog ikke sige noget om.

Margrethe Vestager pegede i mandags også på, at “magt i en datadrevet økonomi er noget helt andet end en dominerende position i en analog forretningsverden.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere