Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Vestager flekser med musklerne: “Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig”

De digitale giganter som Google og Facebook kan nu se frem til endnu skrappere og mere direkte konkurrenceregulering af deres aktiviterer inden for EU. Margrethe Vestager mener åbenbart også, at Google slap for billigt trods milliardstore bøder.

Margrethe Vestager fleksede med musklerne mandag i Bruxelles. Ved et møde arrangeret af det amerikanske medie Politico sagde den danske konkurrencekommissær med ansvar for det digitale EU ifølge Reuters:

“Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig.”

Dermed hentyder hun til de rekordstore bøder på over otte milliarder euro, som hun på vegne af EU forlangte, at Google skulle betale for blandt andet at overtræde EU’s monopolregler. Bøder, som hun angiveligt mener, var for lave.

Samtidig forlyder det tirsdag fra Vestagers kontor, at de digitale giganter Facebook, Amazon, Apple og Google kan se frem til endnu mere skrap og konsekvent konkurrence-regulering af deres aktiviteter inden for EU.

Konkurrenter har klaget over, at giganterne udelukker dem fra nøglemarkeder, og for at få bugt med den praksis, vil EU-kommissionen tage nye midler i brug.

Det er ikke længere nok blot at bede giganterne om at stoppe den ulovlige praksis.

“I fremtiden vil EU gribe til mere direkte indgriben for at rette helt op på konkurrencesituationen”, lyder det fra Cecilio Madero Villarejo, fungerende generaldirektør i EU-komissionens konkurrencedivision ifølge Reuters. Hvad det præcist dækker over, ville han dog ikke sige noget om.

Margrethe Vestager pegede i mandags også på, at “magt i en datadrevet økonomi er noget helt andet end en dominerende position i en analog forretningsverden.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere