Artikel top billede

(Foto: Jennifer Jacquemart)

Vestager flekser med musklerne: “Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig”

De digitale giganter som Google og Facebook kan nu se frem til endnu skrappere og mere direkte konkurrenceregulering af deres aktiviterer inden for EU. Margrethe Vestager mener åbenbart også, at Google slap for billigt trods milliardstore bøder.

Margrethe Vestager fleksede med musklerne mandag i Bruxelles. Ved et møde arrangeret af det amerikanske medie Politico sagde den danske konkurrencekommissær med ansvar for det digitale EU ifølge Reuters:

“Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu om Google, ville jeg have været mere modig.”

Dermed hentyder hun til de rekordstore bøder på over otte milliarder euro, som hun på vegne af EU forlangte, at Google skulle betale for blandt andet at overtræde EU’s monopolregler. Bøder, som hun angiveligt mener, var for lave.

Samtidig forlyder det tirsdag fra Vestagers kontor, at de digitale giganter Facebook, Amazon, Apple og Google kan se frem til endnu mere skrap og konsekvent konkurrence-regulering af deres aktiviteter inden for EU.

Konkurrenter har klaget over, at giganterne udelukker dem fra nøglemarkeder, og for at få bugt med den praksis, vil EU-kommissionen tage nye midler i brug.

Det er ikke længere nok blot at bede giganterne om at stoppe den ulovlige praksis.

“I fremtiden vil EU gribe til mere direkte indgriben for at rette helt op på konkurrencesituationen”, lyder det fra Cecilio Madero Villarejo, fungerende generaldirektør i EU-komissionens konkurrencedivision ifølge Reuters. Hvad det præcist dækker over, ville han dog ikke sige noget om.

Margrethe Vestager pegede i mandags også på, at “magt i en datadrevet økonomi er noget helt andet end en dominerende position i en analog forretningsverden.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere