Artikel top billede

Analytiker: Priskrig kan tvinge Netflix til at vise reklamer

Øget konkurrence kan presse Netflix til at tilbyde billigere abonnementer, der er delvist finansieret med reklamer, mener en analytiker.

I dag er Netflix og de fleste andre streamingtjenester fri for irriterende reklame-spots.

Men den tid kan snart være forbi, hvis den amerikanske streamingigant følger anbefalingen fra Wall Street-analytikeren Laura Martin fra investeringsbanken Needham.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge Laura Martin kan Netflix blive tvunget til at tilbyde et billigere abonnement, hvis selskabet vil holde trit med blandt andet Disney og Apple, som for nylig har lanceret streamingtjenester, der er billigere end Netflix.

Men hvis Netflix både skal tilbyde et billigere abonnement og fastholde sin nuværende indtjening, vil det dog ifølge analytikerens vurdering kræve, at den billigere abonnementspris bliver suppleret af reklameindtægter.

Læs også: Netflix klar til at tage kampen op mod fremadstormende streaming-rivaler: "Ingen har samme variation, diversitet og kvalitet som os"

Kan tabe fire millioner abonnenter

Vælger Netflix ikke at indføre et billigere reklamefinansieret abonnement, vil det ifølge Needhams vurdering føre til, at selskabet mister fire millioner amerikanske abonnementer.

”Netflix har konsekvent afvist, at selskabet vil indføre reklamer, men vi vurderer, at det vil føre til et fald i amerikanske abonnenter,” skriver analytikeren.

Selvom Netflix har afvist ideen om reklamer, har selskabet dog sidste år eksperimenteret med at vise såkaldte personlige anbefalinger for udvalgte brugere.

Har eksperimenteret med personlige anbefalinger

De personlige anbefalinger var en slags reklamer for selskabets eget indhold, som eksempelvis vist blev vist mellem to afsnit af en tv-serier.

”Vi tester, om visning af anbefalinger mellem episoder i en serie vil hjælpe medlemmerne med at opdage indhold hurtigere. Det er vigtigt at understrege, at medlemmer har mulighed for hurtigt at springe over anbefalingen, hvis de ikke er interesserede,” sagde en talsperson dengang til CNN.

Læs også: Nej, Netflix dræbte ikke Blockbuster. Her er historien om Blockbusters spektakulære fald fra tinderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.