Artikel top billede

Bog: Moppedreng af en science fiction-krimiroman er krydret med kunstig intelligens og bioteknologi

Har man i juleferien brug for en intens rejse ind i en dystopisk fremtidsverden, som vækker mindelser om George Orwells klassiker ”1984”, er Steen Byriel Olesens ”Den rette vej” et godt bud.

Har man i juleferien brug for en intens rejse ind i en dystopisk fremtidsverden, som vækker mindelser om George Orwells klassiker ”1984”, er Steen Byriel Olesens ”Den rette vej” et godt bud.

”Den rette vej” er moppedreng af en science fiction-fortælling krydret med kunstig intelligens, mordgåder og bioteknologi.

Steen Byriel Olesens fortælling finder sted i et fremtidigt verdenssamfund. Som i Orwells univers, hvor Partiet styrer Oceanien med hård og undertrykkende hånd, er det her den kunstige intelligens, Isle, som styrer slagets gang i det gennemovervågede samfund.

I modsætning til det totalitære Partiet, er Isle dog demokratisk, og den kunstige intelligens har til opgave at sørge for borgernes ve og vel.

Dette er scenen for fortællingen, hvor vi følger en efterretningsgruppe i efterforskningen af en række mord, herunder på flere prominente figurer. Men efterforskningen er ikke så lige til, når gerningsmand og offer kan vise sig at være en og samme person.

Derudover følger vi chefen for efterretningsgruppen, Esven, som infiltrerer en mutantlejr. Gruppen har via en undercover-agent fra lejren afsløret misbrug af genetisk forskning. Men nu udbryder der krig i grænseregionen omkring lejren, hvilket sætter Esven i en penibel situation.

Denne fortælling udfolder Steen Byriel Olesen over bogens næsten 1.000 sider.

Steen Byriel Olesen er oprindeligt uddannet i mikrobiologi og biokemi. ”Den rette vej” er hans første skønlitterære værk.

Fakta: Den rette vej. Forfatter: Steen Byriel Olesen. Forlaget mellemgaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.