Artikel top billede

Bog: Moppedreng af en science fiction-krimiroman er krydret med kunstig intelligens og bioteknologi

Har man i juleferien brug for en intens rejse ind i en dystopisk fremtidsverden, som vækker mindelser om George Orwells klassiker ”1984”, er Steen Byriel Olesens ”Den rette vej” et godt bud.

Har man i juleferien brug for en intens rejse ind i en dystopisk fremtidsverden, som vækker mindelser om George Orwells klassiker ”1984”, er Steen Byriel Olesens ”Den rette vej” et godt bud.

”Den rette vej” er moppedreng af en science fiction-fortælling krydret med kunstig intelligens, mordgåder og bioteknologi.

Steen Byriel Olesens fortælling finder sted i et fremtidigt verdenssamfund. Som i Orwells univers, hvor Partiet styrer Oceanien med hård og undertrykkende hånd, er det her den kunstige intelligens, Isle, som styrer slagets gang i det gennemovervågede samfund.

I modsætning til det totalitære Partiet, er Isle dog demokratisk, og den kunstige intelligens har til opgave at sørge for borgernes ve og vel.

Dette er scenen for fortællingen, hvor vi følger en efterretningsgruppe i efterforskningen af en række mord, herunder på flere prominente figurer. Men efterforskningen er ikke så lige til, når gerningsmand og offer kan vise sig at være en og samme person.

Derudover følger vi chefen for efterretningsgruppen, Esven, som infiltrerer en mutantlejr. Gruppen har via en undercover-agent fra lejren afsløret misbrug af genetisk forskning. Men nu udbryder der krig i grænseregionen omkring lejren, hvilket sætter Esven i en penibel situation.

Denne fortælling udfolder Steen Byriel Olesen over bogens næsten 1.000 sider.

Steen Byriel Olesen er oprindeligt uddannet i mikrobiologi og biokemi. ”Den rette vej” er hans første skønlitterære værk.

Fakta: Den rette vej. Forfatter: Steen Byriel Olesen. Forlaget mellemgaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere