Morgen-briefing: Google betaler ekstraregning på milliarder til Australien / Skattestyrelsen sender regninger for 82 millioner til 94 internetvirksomheder / Huawei åbner 5G-innovationscenter i London / Safra Catz forbliver eneste Oracle-topchef

Morgen-briefing: Google betaler ekstraregning på milliarder til Australien. Skattestyrelsen sender regninger for 82 millioner til 94 internetvirksomheder. Huawei åbner 5G-innovationscenter i London. Safra Catz forbliver eneste Oracle topchef. Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark. Friluftsapp modtager 2,8 millioner af Novo Nordisk Fonden.

Godmorgen!

Det er mørkt og koldt uden for, for året er så småt ved at gå på hæld.

It-sektoren hviler dog aldrig, og derfor er Christoffer Lund-Hansen klar med torsdagens nyhedsoverblik.

Google betaler ekstraregning på milliarder til Australien
Google har indgået forlig med den australske stat efter en længere verserende skattesag.

Den amerikanske it-gigant har indvilget i at betale 326,75 millioner dollar, svarende til lidt under 2,2 milliarder kroner, oveni selskabets eksisterende skatteregning i Australien.

Det skriver Reuters.

De australske skattemyndigheder har gransket Googles skattebetalinger i landet fra 2008 til 2018.

Skattestyrelsen sender regninger for 82 millioner til 94 internetvirksomheder
Netbutikker, der sælger varer til danske forbrugere fra andre EU-lande, skal betale dansk moms, hvis de sælger for mere end 280.000 kroner om året til danske forbrugere.

Derfor har Skattestyrelsen indtil videre kontrolleret 167 EU-baserede internetvirksomheder, som ikke var momsregistrerede i Danmark.

Den kontrol har medført, at Skattestyrelsen har sendt regninger for samlet 82 millioner kroner til 94 internetvirksomheder i EU.

Det oplyser Skattestyrelsen i en meddelelse.

"94 af de internetvirksomheder, vi har kontrolleret, har haft så stor omsætning i Danmark, at de burde have været momsregistreret. De har derfor modtaget regninger fra os på i alt 82 millioner kroner Samtidig har vi sikret, at de nu kender momsreglerne i Danmark, så vi også får moms af deres kommende salg," lyder det i meddelelsen fra Camilla Hesselby, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Huawei åbner 5G-innovationscenter i London
Kinesiske Huawei har åbnet dørene til selskabets 5G-innovationscenter i London.

Det skriver Zdnet.

"Vi har i dag åbnet for et samarbejde mellem britiske forretninger, der skal vise det store potentiale, 5G-applikationer har for både private forbrugere og forretninger," lyder det fra Huaweis vice president, Victor Zhang, ifølge mediet.

Safra Catz forbliver eneste Oracle-topchef
Safra Catz, der siden 2014 har delt posten som topchef for Oracle med Mark Hurd, forbliver den eneste topchef for Oracle, efter Mark Hurds død i oktober.

Det har stifteren af den amerikanske it-gigant, Larry Ellison, bekræftet over for en række amerikanske medier.

"Vi har ingen planer om at have to topchefer igen, det var en ekstraordinær situation. Mark og Safra var et fantastisk team, men vi har fuld tillid til vores eksisterende team," siger han.

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark
Brancheorganisationen for cloud- og hostingvirksomheder – Danish Cloud Community – melder sig ind i SMVdanmark 1. januar 2020.

Det oplyser SMVdanmark i en meddelelse.

"Jeg er glad for at kunne byde Danish Cloud Community velkommen som medlem. Der er mange små og mellemstore danske virksomheder inden for IT, og da SMVdanmark er den eneste erhvervsorganisation, der alene taler SMV'ernes sag, passer Danish Cloud Community godt sammen med de øvrige 18.000 virksomheder, SMVdanmark repræsenterer," lyder det i meddelelsen fra vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Friluftsapp modtager 2,8 millioner af Novo Nordisk Fonden
Det Danske Spejderkorps modtager 2,8 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle en ny version af den friluftsappen Woop App.

Appen, der har været på markedet siden 2012, har til formål at sikre naturoplevelser, leg og læring til tusindvis af børn og unge i Danmark.

"Woop App var en af de første apps til at kombinere friluftsliv og teknologi. Med 75.000 årlige brugere har den vist sig at være en af de længstlevende og mest downloadede friluftsapps herhjemme," lyder det fra Mathias Lysholm Faaborg, spejderchef i Det Danske Spejderkorps, i en meddelelse, der fortsætter:

"Der er samtidig kommet mange spændende muligheder på appfronten siden 2012, og derfor er vi enormt glade for, at Novo Nordisk Fonden sikrer, at appen kan få et løft til glæde for de mange brugere."
Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.