Morgen-briefing: Google betaler ekstraregning på milliarder til Australien / Skattestyrelsen sender regninger for 82 millioner til 94 internetvirksomheder / Huawei åbner 5G-innovationscenter i London / Safra Catz forbliver eneste Oracle-topchef

Morgen-briefing: Google betaler ekstraregning på milliarder til Australien. Skattestyrelsen sender regninger for 82 millioner til 94 internetvirksomheder. Huawei åbner 5G-innovationscenter i London. Safra Catz forbliver eneste Oracle topchef. Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark. Friluftsapp modtager 2,8 millioner af Novo Nordisk Fonden.

Godmorgen!

Det er mørkt og koldt uden for, for året er så småt ved at gå på hæld.

It-sektoren hviler dog aldrig, og derfor er Christoffer Lund-Hansen klar med torsdagens nyhedsoverblik.

Google betaler ekstraregning på milliarder til Australien
Google har indgået forlig med den australske stat efter en længere verserende skattesag.

Den amerikanske it-gigant har indvilget i at betale 326,75 millioner dollar, svarende til lidt under 2,2 milliarder kroner, oveni selskabets eksisterende skatteregning i Australien.

Det skriver Reuters.

De australske skattemyndigheder har gransket Googles skattebetalinger i landet fra 2008 til 2018.

Skattestyrelsen sender regninger for 82 millioner til 94 internetvirksomheder
Netbutikker, der sælger varer til danske forbrugere fra andre EU-lande, skal betale dansk moms, hvis de sælger for mere end 280.000 kroner om året til danske forbrugere.

Derfor har Skattestyrelsen indtil videre kontrolleret 167 EU-baserede internetvirksomheder, som ikke var momsregistrerede i Danmark.

Den kontrol har medført, at Skattestyrelsen har sendt regninger for samlet 82 millioner kroner til 94 internetvirksomheder i EU.

Det oplyser Skattestyrelsen i en meddelelse.

"94 af de internetvirksomheder, vi har kontrolleret, har haft så stor omsætning i Danmark, at de burde have været momsregistreret. De har derfor modtaget regninger fra os på i alt 82 millioner kroner Samtidig har vi sikret, at de nu kender momsreglerne i Danmark, så vi også får moms af deres kommende salg," lyder det i meddelelsen fra Camilla Hesselby, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Huawei åbner 5G-innovationscenter i London
Kinesiske Huawei har åbnet dørene til selskabets 5G-innovationscenter i London.

Det skriver Zdnet.

"Vi har i dag åbnet for et samarbejde mellem britiske forretninger, der skal vise det store potentiale, 5G-applikationer har for både private forbrugere og forretninger," lyder det fra Huaweis vice president, Victor Zhang, ifølge mediet.

Safra Catz forbliver eneste Oracle-topchef
Safra Catz, der siden 2014 har delt posten som topchef for Oracle med Mark Hurd, forbliver den eneste topchef for Oracle, efter Mark Hurds død i oktober.

Det har stifteren af den amerikanske it-gigant, Larry Ellison, bekræftet over for en række amerikanske medier.

"Vi har ingen planer om at have to topchefer igen, det var en ekstraordinær situation. Mark og Safra var et fantastisk team, men vi har fuld tillid til vores eksisterende team," siger han.

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark
Brancheorganisationen for cloud- og hostingvirksomheder – Danish Cloud Community – melder sig ind i SMVdanmark 1. januar 2020.

Det oplyser SMVdanmark i en meddelelse.

"Jeg er glad for at kunne byde Danish Cloud Community velkommen som medlem. Der er mange små og mellemstore danske virksomheder inden for IT, og da SMVdanmark er den eneste erhvervsorganisation, der alene taler SMV'ernes sag, passer Danish Cloud Community godt sammen med de øvrige 18.000 virksomheder, SMVdanmark repræsenterer," lyder det i meddelelsen fra vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Friluftsapp modtager 2,8 millioner af Novo Nordisk Fonden
Det Danske Spejderkorps modtager 2,8 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle en ny version af den friluftsappen Woop App.

Appen, der har været på markedet siden 2012, har til formål at sikre naturoplevelser, leg og læring til tusindvis af børn og unge i Danmark.

"Woop App var en af de første apps til at kombinere friluftsliv og teknologi. Med 75.000 årlige brugere har den vist sig at være en af de længstlevende og mest downloadede friluftsapps herhjemme," lyder det fra Mathias Lysholm Faaborg, spejderchef i Det Danske Spejderkorps, i en meddelelse, der fortsætter:

"Der er samtidig kommet mange spændende muligheder på appfronten siden 2012, og derfor er vi enormt glade for, at Novo Nordisk Fonden sikrer, at appen kan få et løft til glæde for de mange brugere."
Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.