Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Telenor siger nej til Huawei: Vælger Ericsson som 5G-leverandør i Norge

Norske Telenor vælger Ericsson som leverandør af 5G-net i Norge. Huawei får dog lov til at fortsætte som leverandør i et stykke tid endnu.

Norske Telenor går i kølvandet på danske TDC og vælger svenske Ericsson som hovedleverandør af det kommende 5G-netværk.

Telenor er Norges ubetinget største teleselskab. Ordren betyder reelt, at Ericsson kommer til at levere hovedbestanddelen af 5G-nettet i Norge.

Telenor har hidtil anvende kinesiske Huawei som hovedleverandør af mobilnettene. Huawei har således - som i Danmark - leveret langt størstedelen af netværk og udstyr til det nuværende 4G-net.

Ifølge norske e24 vil opgraderingen af 4G-nettet til 5G tage fire til fem år.

Det betyder, at Huawei ikke sættes helt på porten, men fortsat vil fungere som underleverandør til Telenor.

“Derfor vil Telenor anvende udstyr fra nuværende leverandør, Huawei, til vedligeholdelse af 4G-nettet og opgradering af 5G-dækningen enkelte steder i Norge,” meddeler Telenor i denne udtalelse.

Telenor peger på, at Huawei fortsat vil skulle levere disse mindre opgaver for at sikre, at Telenors kunder fortsat ‘har de bedste mobiloplevelser, ‘ mens ‘moderniseringen pågår,” hedder det.

Det samme er tilfældet herhjemme, hvor Ericsson er ved at overtage opgaverne fra Huawei, som har leveret en lang række af de tidligere medarbejdere til Ericsson.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Læs også:

TDC tænder for 5G-master i Helsingør i Danmarks største 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere