Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Telenor siger nej til Huawei: Vælger Ericsson som 5G-leverandør i Norge

Norske Telenor vælger Ericsson som leverandør af 5G-net i Norge. Huawei får dog lov til at fortsætte som leverandør i et stykke tid endnu.

Norske Telenor går i kølvandet på danske TDC og vælger svenske Ericsson som hovedleverandør af det kommende 5G-netværk.

Telenor er Norges ubetinget største teleselskab. Ordren betyder reelt, at Ericsson kommer til at levere hovedbestanddelen af 5G-nettet i Norge.

Telenor har hidtil anvende kinesiske Huawei som hovedleverandør af mobilnettene. Huawei har således - som i Danmark - leveret langt størstedelen af netværk og udstyr til det nuværende 4G-net.

Ifølge norske e24 vil opgraderingen af 4G-nettet til 5G tage fire til fem år.

Det betyder, at Huawei ikke sættes helt på porten, men fortsat vil fungere som underleverandør til Telenor.

“Derfor vil Telenor anvende udstyr fra nuværende leverandør, Huawei, til vedligeholdelse af 4G-nettet og opgradering af 5G-dækningen enkelte steder i Norge,” meddeler Telenor i denne udtalelse.

Telenor peger på, at Huawei fortsat vil skulle levere disse mindre opgaver for at sikre, at Telenors kunder fortsat ‘har de bedste mobiloplevelser, ‘ mens ‘moderniseringen pågår,” hedder det.

Det samme er tilfældet herhjemme, hvor Ericsson er ved at overtage opgaverne fra Huawei, som har leveret en lang række af de tidligere medarbejdere til Ericsson.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Læs også:

TDC tænder for 5G-master i Helsingør i Danmarks største 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere