Artikel top billede

Telenor siger nej til Huawei: Vælger Ericsson som 5G-leverandør i Norge

Norske Telenor vælger Ericsson som leverandør af 5G-net i Norge. Huawei får dog lov til at fortsætte som leverandør i et stykke tid endnu.

Norske Telenor går i kølvandet på danske TDC og vælger svenske Ericsson som hovedleverandør af det kommende 5G-netværk.

Telenor er Norges ubetinget største teleselskab. Ordren betyder reelt, at Ericsson kommer til at levere hovedbestanddelen af 5G-nettet i Norge.

Telenor har hidtil anvende kinesiske Huawei som hovedleverandør af mobilnettene. Huawei har således - som i Danmark - leveret langt størstedelen af netværk og udstyr til det nuværende 4G-net.

Ifølge norske e24 vil opgraderingen af 4G-nettet til 5G tage fire til fem år.

Det betyder, at Huawei ikke sættes helt på porten, men fortsat vil fungere som underleverandør til Telenor.

“Derfor vil Telenor anvende udstyr fra nuværende leverandør, Huawei, til vedligeholdelse af 4G-nettet og opgradering af 5G-dækningen enkelte steder i Norge,” meddeler Telenor i denne udtalelse.

Telenor peger på, at Huawei fortsat vil skulle levere disse mindre opgaver for at sikre, at Telenors kunder fortsat ‘har de bedste mobiloplevelser, ‘ mens ‘moderniseringen pågår,” hedder det.

Det samme er tilfældet herhjemme, hvor Ericsson er ved at overtage opgaverne fra Huawei, som har leveret en lang række af de tidligere medarbejdere til Ericsson.

Det kan du læse mere om her: Ericssons danske topchef begejstret for TDC's Huawei-folk: "De er fantastiske medarbejdere" - her er status på Ericssons store TDC-projekt

Læs også:

TDC tænder for 5G-master i Helsingør i Danmarks største 5G-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.