Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Ny melding fra Telenor: Huawei bliver alligevel en del af 5G-nettet i Norge

Huawei bliver alligevel en del af udrulningen af det norske 5G-net, meddeler Telenor nu.

I første omgang forlød det, at Telenor ville vælge Ericsson fremfor Huawei, som leverandør til det norske 5G-net.

Det kan du læse mere om her: Telenor siger nej til Huawei: Vælger Ericsson som 5G-leverandør i Norge

Men nu slår den norske telegigant fast, at Huawei alligevel kommer til at spille en rolle sammen med Ericsson i udrulningen af det norske 5G-net, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En del af forklaringen er ifølge Reuters, at Huawei vil forsætte som leverandør af RAN-teknologi, men dog ikke som leverandør af kernenetværket.

”Ericsson er blevet introduceret som en ny leverandør af 5G RAN, men vi vil også samarbejde med Huawei om at vedligeholde 4G-netværket samt opgradere 5G-dækningen i udvalgte egne af Norge,” oplyser Hanne Knudsen, kommunikationschef for Telenor, i et skriftligt svar til Reuters.

RAN er en forkortelse for Radio Access Network, og det henviser blandt andet til de radioer og antenner, som sikrer forbindelsen til brugernes mobiltelefoner.

Ifølge Reuters udgør RAN-udstyret hovedparten af udgifterne til et mobilt netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere