Artikel top billede

Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland

Den kinesiske ambassadør i Tyskland siger, at det vil få konsekvenser, hvis Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked.

Kinas ambassadør i Tyskland truer nu Tyskland med, at det vil få konsekvenser, hvis landet dropper Huawei som 5G-leverandør, skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske medie påpeger den kinesiske leverandør i den forbindelse, at den tyske bilindustri hvert år eksporterer millioner af biler til kinesiske forbrugere.

”Hvis Tyskland tager en beslutning, der betyder, at Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked, så vil det få konsekvenser. Den kinesisk regering vil ikke se stilstiende til,” sagde kinas ambassadør i Tyskland, Wu Ken, ifølge Bloomberg i lørdags til et arrangement, som det tyske medie Handesblatt står bag

Læs også: Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Vil forbyde utroværdige leverandører

Ambassadørens kommentar falder ifølge Bloomberg efter en periode, hvor der været voksende modstand mod Huawei blandt politikerne i den tyske kansler Angela Merkels politiske koalition.

Senest er der blev fremsat et lovforslag, der vil forbyde såkaldte utroværdige 5G-leverandører fra det tyske marked.

Selvom loven ikke direkte nævner Huawei, så er det ifølge Bloomberg åbenlyst, at det kinesiske selskab er målet for lovgivning.

Ifølge Bloomberg har den tyske økonomiminister Peter Altmaier advaret mod denne type love, der lader til at være specifikt møntet på enkelte virksomheder.

“Vi bør ikke vedtage lovgivninger, der er rettet mod specifikke virksomheder. I stedet bør vi insistere på, at alt elektronik og højteknologiske komponenter, der bliver brugt i Tyskland, lever op til de højeste sikkerhedsstandarder,” sagde han ifølge Bloomberg søndag til den tyske avis Der Tagesspiegel.

Læs også: Ny melding fra Telenor: Huawei bliver alligevel en del af 5G-nettet i Norge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.