Artikel top billede

Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland

Den kinesiske ambassadør i Tyskland siger, at det vil få konsekvenser, hvis Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked.

Kinas ambassadør i Tyskland truer nu Tyskland med, at det vil få konsekvenser, hvis landet dropper Huawei som 5G-leverandør, skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske medie påpeger den kinesiske leverandør i den forbindelse, at den tyske bilindustri hvert år eksporterer millioner af biler til kinesiske forbrugere.

”Hvis Tyskland tager en beslutning, der betyder, at Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked, så vil det få konsekvenser. Den kinesisk regering vil ikke se stilstiende til,” sagde kinas ambassadør i Tyskland, Wu Ken, ifølge Bloomberg i lørdags til et arrangement, som det tyske medie Handesblatt står bag

Læs også: Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Vil forbyde utroværdige leverandører

Ambassadørens kommentar falder ifølge Bloomberg efter en periode, hvor der været voksende modstand mod Huawei blandt politikerne i den tyske kansler Angela Merkels politiske koalition.

Senest er der blev fremsat et lovforslag, der vil forbyde såkaldte utroværdige 5G-leverandører fra det tyske marked.

Selvom loven ikke direkte nævner Huawei, så er det ifølge Bloomberg åbenlyst, at det kinesiske selskab er målet for lovgivning.

Ifølge Bloomberg har den tyske økonomiminister Peter Altmaier advaret mod denne type love, der lader til at være specifikt møntet på enkelte virksomheder.

“Vi bør ikke vedtage lovgivninger, der er rettet mod specifikke virksomheder. I stedet bør vi insistere på, at alt elektronik og højteknologiske komponenter, der bliver brugt i Tyskland, lever op til de højeste sikkerhedsstandarder,” sagde han ifølge Bloomberg søndag til den tyske avis Der Tagesspiegel.

Læs også: Ny melding fra Telenor: Huawei bliver alligevel en del af 5G-nettet i Norge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?