Artikel top billede

Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland

Den kinesiske ambassadør i Tyskland siger, at det vil få konsekvenser, hvis Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked.

Kinas ambassadør i Tyskland truer nu Tyskland med, at det vil få konsekvenser, hvis landet dropper Huawei som 5G-leverandør, skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske medie påpeger den kinesiske leverandør i den forbindelse, at den tyske bilindustri hvert år eksporterer millioner af biler til kinesiske forbrugere.

”Hvis Tyskland tager en beslutning, der betyder, at Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked, så vil det få konsekvenser. Den kinesisk regering vil ikke se stilstiende til,” sagde kinas ambassadør i Tyskland, Wu Ken, ifølge Bloomberg i lørdags til et arrangement, som det tyske medie Handesblatt står bag

Læs også: Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Vil forbyde utroværdige leverandører

Ambassadørens kommentar falder ifølge Bloomberg efter en periode, hvor der været voksende modstand mod Huawei blandt politikerne i den tyske kansler Angela Merkels politiske koalition.

Senest er der blev fremsat et lovforslag, der vil forbyde såkaldte utroværdige 5G-leverandører fra det tyske marked.

Selvom loven ikke direkte nævner Huawei, så er det ifølge Bloomberg åbenlyst, at det kinesiske selskab er målet for lovgivning.

Ifølge Bloomberg har den tyske økonomiminister Peter Altmaier advaret mod denne type love, der lader til at være specifikt møntet på enkelte virksomheder.

“Vi bør ikke vedtage lovgivninger, der er rettet mod specifikke virksomheder. I stedet bør vi insistere på, at alt elektronik og højteknologiske komponenter, der bliver brugt i Tyskland, lever op til de højeste sikkerhedsstandarder,” sagde han ifølge Bloomberg søndag til den tyske avis Der Tagesspiegel.

Læs også: Ny melding fra Telenor: Huawei bliver alligevel en del af 5G-nettet i Norge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere