Artikel top billede

Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland

Den kinesiske ambassadør i Tyskland siger, at det vil få konsekvenser, hvis Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked.

Kinas ambassadør i Tyskland truer nu Tyskland med, at det vil få konsekvenser, hvis landet dropper Huawei som 5G-leverandør, skriver Bloomberg.

Ifølge det amerikanske medie påpeger den kinesiske leverandør i den forbindelse, at den tyske bilindustri hvert år eksporterer millioner af biler til kinesiske forbrugere.

”Hvis Tyskland tager en beslutning, der betyder, at Huawei bliver ekskluderet fra det tyske marked, så vil det få konsekvenser. Den kinesisk regering vil ikke se stilstiende til,” sagde kinas ambassadør i Tyskland, Wu Ken, ifølge Bloomberg i lørdags til et arrangement, som det tyske medie Handesblatt står bag

Læs også: Trump tordner mod Huawei på NATO-topmøde: "Det er en sikkerhedsfare"

Vil forbyde utroværdige leverandører

Ambassadørens kommentar falder ifølge Bloomberg efter en periode, hvor der været voksende modstand mod Huawei blandt politikerne i den tyske kansler Angela Merkels politiske koalition.

Senest er der blev fremsat et lovforslag, der vil forbyde såkaldte utroværdige 5G-leverandører fra det tyske marked.

Selvom loven ikke direkte nævner Huawei, så er det ifølge Bloomberg åbenlyst, at det kinesiske selskab er målet for lovgivning.

Ifølge Bloomberg har den tyske økonomiminister Peter Altmaier advaret mod denne type love, der lader til at være specifikt møntet på enkelte virksomheder.

“Vi bør ikke vedtage lovgivninger, der er rettet mod specifikke virksomheder. I stedet bør vi insistere på, at alt elektronik og højteknologiske komponenter, der bliver brugt i Tyskland, lever op til de højeste sikkerhedsstandarder,” sagde han ifølge Bloomberg søndag til den tyske avis Der Tagesspiegel.

Læs også: Ny melding fra Telenor: Huawei bliver alligevel en del af 5G-nettet i Norge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser
Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) har man oplevet en markant fremgang i antallet af optag på især it-relaterede uddannelser. Samlet set øger KEA optaget med en procent, men allerede fra næste år skal der trods flere ansøgere skæres drastisk ned på grund af en politisk aftale.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.