Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny venturefond med 150 millioner kroner vil investere i danske it-startups

Den danske kapitalfond Scale Capital er klar med sin anden venturefond med 150 millioner kroner, som skal investeres i it-selskaber.

Investeringsselskabet Scale Capital med hovedkontor i Bredgade i København åbner sin anden teknologifond med 150 millioner kroner, som skal investeres i danske it-startups, skriver Børsen.

Bag Scale Capital står Lars Jensen og Kenneth Grunnow. De har siden 2012 investerer i 12 it-virksomheder og gennemført syv exitter. Lige nu er den største hest i stalden Airtame med en omsætning på omkring 100 millioner kroner.

Lars Jensen siger til avisen, at Scale Capital i forhold til mange andre fonde er meget engageret i driften af virksomhederne - og ikke mindst i at hjælpe dem ind på det amerikanske marked, hvor Scale Capital har kontor i San Francisco.

“Vi kalder os ikke en venturefond, for den traditionelle tilgang er, at man efter tre-fire møder laver en investering. Vi har en "kysseregel", hvor vi som minimum skal have kendt holdet i virksomheden i tre måneder, før vi træffer en beslutning. Derudover investerer vi 5-10 millioner kroner per runde, og det er der stadig ikke mange, der gør,” siger han til avisen.

Læs også:

Dansk hardware-producent tjener styrtende på Amazon, men ville helst være foruden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere