Artikel top billede

Stenrig Lenovo-grundlægger trækker sig tilbage efter 30 år

Lenovos grundlægger, den stenrige Liu Chuanzhi, trækker sig tilbage.

Lenovos grundlægger, den 75-årige stenrige Liu Chuanzhi, trækker sig tilbage for at gå pension.

Det sker til nytår, hvor Liu Chuanzhi vil fratræde som bestyrelsesformand for børsnoterede Legend Holdings, der ejer Lenovo.

Liu Chuanzhi grundlagde Legend Holdings i 1984 i Beijing.

Selskabet blev re-brandet i 2003 til Lenovo, da selskabet for alvor satte gang i ekspanion uden for Kina.

Liu Chuanzhi trak sig som formand for Lenovo Group i 2011 for at hellige sit fokus på moderselskabet, der spreder sig over en del forskellige områder, herunder finans, landbrug, fødevarer og andet.

Det største selskab i porteføljen er Lenovo, som i 2005 købte hele IBM’s pc-forretning.

Lenovo er i dag verdens største pc-producent med en markedsandel på 24,7 procent fulgt af HP og Dell på de følgende pladser.

Det ventes, at bestyrelsesposten efter Liu Chuanzhi bliver overtaget af den 50-årige Ning Ming, som for tiden er CFO i Legend Holdings.

Liu Chuanzhi regnes for at være god for omkring 62 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere