Artikel top billede

Stenrig Lenovo-grundlægger trækker sig tilbage efter 30 år

Lenovos grundlægger, den stenrige Liu Chuanzhi, trækker sig tilbage.

Lenovos grundlægger, den 75-årige stenrige Liu Chuanzhi, trækker sig tilbage for at gå pension.

Det sker til nytår, hvor Liu Chuanzhi vil fratræde som bestyrelsesformand for børsnoterede Legend Holdings, der ejer Lenovo.

Liu Chuanzhi grundlagde Legend Holdings i 1984 i Beijing.

Selskabet blev re-brandet i 2003 til Lenovo, da selskabet for alvor satte gang i ekspanion uden for Kina.

Liu Chuanzhi trak sig som formand for Lenovo Group i 2011 for at hellige sit fokus på moderselskabet, der spreder sig over en del forskellige områder, herunder finans, landbrug, fødevarer og andet.

Det største selskab i porteføljen er Lenovo, som i 2005 købte hele IBM’s pc-forretning.

Lenovo er i dag verdens største pc-producent med en markedsandel på 24,7 procent fulgt af HP og Dell på de følgende pladser.

Det ventes, at bestyrelsesposten efter Liu Chuanzhi bliver overtaget af den 50-årige Ning Ming, som for tiden er CFO i Legend Holdings.

Liu Chuanzhi regnes for at være god for omkring 62 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere