Artikel top billede

USA klar med handelsforbud mod Huawei: Følsom teknologi må ikke sendes ud af landet

Den amerikanske regering er ved at lægge sidste hånd på de regler der skal sikre, at amerikanske virksomheder ikke kan handle med Huawei.

De sidste detaljer er ved at være på plads i det forbud mod Huawei som Donald Trump har annonceret skal træde i kraft i februar næste år.

Det bliver ikke et direkte forbud mod navngivne virksomheder, men en række snævre regler for, hvem amerikanske selskaber må eksportere følsom teknologi til.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: USA vil betale telefirmaer for at fjerne Huawei og ZTE: Skal nu forbydes helt - udgør national sikkerhedsrisiko

Reglerne ser ud til at være specifik rettet mod ny teknologi, og bliver tilsyneladende ikke et totalforbud mod kinesiske leverandører.

"Ud fra titlerne ser reglerne ud til at være snævert rettet mod specifikke nationale sikkerhedsinteresser, hvilket burde gøre meget for at dæmpe nerverne hos dem i erhvervslivet der var bekymret for at der ville blive foreslået kontrol med en lang række tilgængelige teknologier,” Kevin Wolf, der er tidligere amerikansk handelsminiser.

Bekymring hos amerikanske tech-selskaber

Flere it-selskaber i USA har ventet med bekymring på lovgivningen. Seneste har Trump-regeringen blandt andet forsøgt at få flere store teleselskaber til at skrive under på, at man ikke ville samarbejde med Huawei.

Det nægtede de angiveligt, fordi man frygtede at få problemer med konkurrencemyndighederne.

Donald Trumps bebuddede forbud mod Huawei er allerede blevet udskudt to gange, netop fordi selskabet er leverandør til en lang række amerikanske virksomheder.

Læs også: Amerikanske tech-virksomheder afviser blankt Trumps planer om at droppe Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.