Artikel top billede

USA klar med handelsforbud mod Huawei: Følsom teknologi må ikke sendes ud af landet

Den amerikanske regering er ved at lægge sidste hånd på de regler der skal sikre, at amerikanske virksomheder ikke kan handle med Huawei.

De sidste detaljer er ved at være på plads i det forbud mod Huawei som Donald Trump har annonceret skal træde i kraft i februar næste år.

Det bliver ikke et direkte forbud mod navngivne virksomheder, men en række snævre regler for, hvem amerikanske selskaber må eksportere følsom teknologi til.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: USA vil betale telefirmaer for at fjerne Huawei og ZTE: Skal nu forbydes helt - udgør national sikkerhedsrisiko

Reglerne ser ud til at være specifik rettet mod ny teknologi, og bliver tilsyneladende ikke et totalforbud mod kinesiske leverandører.

"Ud fra titlerne ser reglerne ud til at være snævert rettet mod specifikke nationale sikkerhedsinteresser, hvilket burde gøre meget for at dæmpe nerverne hos dem i erhvervslivet der var bekymret for at der ville blive foreslået kontrol med en lang række tilgængelige teknologier,” Kevin Wolf, der er tidligere amerikansk handelsminiser.

Bekymring hos amerikanske tech-selskaber

Flere it-selskaber i USA har ventet med bekymring på lovgivningen. Seneste har Trump-regeringen blandt andet forsøgt at få flere store teleselskaber til at skrive under på, at man ikke ville samarbejde med Huawei.

Det nægtede de angiveligt, fordi man frygtede at få problemer med konkurrencemyndighederne.

Donald Trumps bebuddede forbud mod Huawei er allerede blevet udskudt to gange, netop fordi selskabet er leverandør til en lang række amerikanske virksomheder.

Læs også: Amerikanske tech-virksomheder afviser blankt Trumps planer om at droppe Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere