Artikel top billede

Amerikanske tech-virksomheder afviser blankt Trumps planer om at droppe Huawei

Flere amerikanske virksomheder hælder Donald Trumps planer om at droppe samarbejdet med kinesiske Huawei ned ad brættet. Dermed ser et totalforbud af det kinesiske selskab svært ud.

USA's præsident Donald Trumps planer om helt at forbyde amerikanske virksomheder med at handle med kinesiske Huawei ser ud til at få det svært.

Flere amerikanske it-virksomheder har nemlig afvist en forespørgsel fra Trumps regering om at droppe alt samarbejde med Huawei.

Det skriver Financial Times.

Læs også: Huawei: Vi vil hellere lukke og slukke end spionere for den kinesiske stat

Trump-regeringen har ifølge avisen forsøgt at få flere amerikanske tele- og chip-virksomheder til at skrive under på en hensigtserklæring, der betyder, at selskaberne vil afholde sig fra at handle med Huawei.

Dokumentet nævner ikke Huawei direkte, men selskaberne skulle angiveligt skrive under på, at man ikke ville handle med virksomheder, der gav udenlandske efterretningtjenester adgang til deres data.

"Det her var ret tydeligt rettet direkte mod Huawei," fortæller en anonym kilde med kendskab til sagen ifølge Financial Times.

De amerikanske teknologivirksomheder frygter, at hvis de vælger at
udelukke Huawei, vil de blive sanktioneret af konkurrencemyndigheder for
at blokere en enkelt leverandør.

Læs også: Kinesisk ambassadør truer med konsekvenser, hvis Huawei bliver sparket ud af Tyskland

Donald Trump har allerede tre gange måtte udskyde sit bebuddede forbud mod at handle med Huawei. Det betyder nu, at forbuddet mod at handle med det kinesiske selskab er udskudt til februar næste år.

USA har allerede advaret alle sine allierede mod at benytte Huawei til at levere udstyr til det kommende 5G-netværk.

Men Donald Trump vil fortsat gå endnu længere og altså forhindre alle amerikanske virksomhed i at handle med selskabet, som han mener udgør en sikkerhedsrisiko for USA.Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.