Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod for meget overvågning: "Vi er jo ikke en banarepublik"

Der er ikke brug for mere overvågning i Danmark, mener Lars Findsen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. "Vi lever jo ikke i en bananrepublik," lyder begrundelsen.

Partierne på Christiansborg står næsten i kø for at give de danske myndigheder mulighed for mere overvågning i Danmark.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har senest fremlagt en trygheds- og sikkerhedspakke, der giver politiet mulighed for mere tv-overvågning.

Også i oppotionen er man klar med flere værktøjer. Venstres næstformand Inger Støjberg, har foreslået, at der bliver opsat kameraer md ansigtsgenkendelse i landets ghettoer.

Læs også: Forsvaret skal overvåge 500 danske virksomheder: “Flere private virksomheder skal i fremtiden under vores beskyttelse”

Ikke en bananrepublik

Men nu lyder det fra efterretningstjenesten selv, at der slet ikke er brug for mere overvågning, siger chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen til TV2.

Men som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste må dit udgangspunkt jo være - at jo mere overvågning jo bedre?

"Nej. Det er det sådan set ikke. Det ville være forkert at antage, at det var min tilgang. Nu har vi (Forsvarets Efterretningstjeneste, red.) en kontant værktøjskasse – og vi bruger den – af hensyn til Danmark. Men vi er jo ikke en bananrepublik. Vi er jo en efterretningstjeneste i et demokratisk samfund," siger Lars Findsen til TV2.

Efterretningschefen, der også er chef for Center for Cybersikkerhed, mener, at mere overvågning begrænser danskernes personlige frihed uden at forbedre myndighedernes arbejde væsentligt.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste råder over en mindre hær af hackere: "Det kan være både billigere og mindre voldeligt end konventionel krigsførelse"
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Onsite Deskside Support Engineer – (d/f/m)

CSIS Security Group A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere