Artikel top billede

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod for meget overvågning: "Vi er jo ikke en banarepublik"

Der er ikke brug for mere overvågning i Danmark, mener Lars Findsen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. "Vi lever jo ikke i en bananrepublik," lyder begrundelsen.

Partierne på Christiansborg står næsten i kø for at give de danske myndigheder mulighed for mere overvågning i Danmark.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har senest fremlagt en trygheds- og sikkerhedspakke, der giver politiet mulighed for mere tv-overvågning.

Også i oppotionen er man klar med flere værktøjer. Venstres næstformand Inger Støjberg, har foreslået, at der bliver opsat kameraer md ansigtsgenkendelse i landets ghettoer.

Læs også: Forsvaret skal overvåge 500 danske virksomheder: “Flere private virksomheder skal i fremtiden under vores beskyttelse”

Ikke en bananrepublik

Men nu lyder det fra efterretningstjenesten selv, at der slet ikke er brug for mere overvågning, siger chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen til TV2.

Men som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste må dit udgangspunkt jo være - at jo mere overvågning jo bedre?

"Nej. Det er det sådan set ikke. Det ville være forkert at antage, at det var min tilgang. Nu har vi (Forsvarets Efterretningstjeneste, red.) en kontant værktøjskasse – og vi bruger den – af hensyn til Danmark. Men vi er jo ikke en bananrepublik. Vi er jo en efterretningstjeneste i et demokratisk samfund," siger Lars Findsen til TV2.

Efterretningschefen, der også er chef for Center for Cybersikkerhed, mener, at mere overvågning begrænser danskernes personlige frihed uden at forbedre myndighedernes arbejde væsentligt.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste råder over en mindre hær af hackere: "Det kan være både billigere og mindre voldeligt end konventionel krigsførelse"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere