Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod for meget overvågning: "Vi er jo ikke en banarepublik"

Der er ikke brug for mere overvågning i Danmark, mener Lars Findsen, der er chef for Forsvarets Efterretningstjeneste. "Vi lever jo ikke i en bananrepublik," lyder begrundelsen.

Partierne på Christiansborg står næsten i kø for at give de danske myndigheder mulighed for mere overvågning i Danmark.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har senest fremlagt en trygheds- og sikkerhedspakke, der giver politiet mulighed for mere tv-overvågning.

Også i oppotionen er man klar med flere værktøjer. Venstres næstformand Inger Støjberg, har foreslået, at der bliver opsat kameraer md ansigtsgenkendelse i landets ghettoer.

Læs også: Forsvaret skal overvåge 500 danske virksomheder: “Flere private virksomheder skal i fremtiden under vores beskyttelse”

Ikke en bananrepublik
Men nu lyder det fra efterretningstjenesten selv, at der slet ikke er brug for mere overvågning, siger chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen til TV2.

Men som chef for Forsvarets Efterretningstjeneste må dit udgangspunkt jo være - at jo mere overvågning jo bedre?

"Nej. Det er det sådan set ikke. Det ville være forkert at antage, at det var min tilgang. Nu har vi (Forsvarets Efterretningstjeneste, red.) en kontant værktøjskasse – og vi bruger den – af hensyn til Danmark. Men vi er jo ikke en bananrepublik. Vi er jo en efterretningstjeneste i et demokratisk samfund," siger Lars Findsen til TV2.

Efterretningschefen, der også er chef for Center for Cybersikkerhed, mener, at mere overvågning begrænser danskernes personlige frihed uden at forbedre myndighedernes arbejde væsentligt.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste råder over en mindre hær af hackere: "Det kan være både billigere og mindre voldeligt end konventionel krigsførelse"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.