Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Forsvarets Efterretningstjeneste råder over en mindre hær af hackere: "Det kan være både billigere og mindre voldeligt end konventionel krigsførelse"

Det danske forsvar råder over "en mindre hær" af hackere, der er klar til at udføre offensive cyberangreb mod andre stater, fortæller chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen.

Om tre måneder har Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, fuldt bemandet Danmarks cyberhær af hackere, der går under navnet CNO, Computer Network Operations.

Dermed råder Danmark over, hvad chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste betegner som, "en mindre hær af hackere," der er i stand til at angribe andre nationer.

Det fortæller chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, til Berlingske.

"Når det giver god mening at opbygge det her, så er det fordi, at man med ikkekonventionelle midler kan gå ind og gøre skade på andre landes militære infrastruktur og sætte dem ud af spillet. Det kan være både billigere og mindre voldeligt end konventionel krigsførelse," siger han til avisen.

Forsvarets Efterretningstjeneste meddelte for to uger siden, at man havde opbygget en hel cyberafdeling.

Det kan du læse mere om her: Danmarks cyberhær er operativ: Danmark klar til at gennemføre militære cyberangreb

Læs også: IT-Branchen advarer mod forsvarets brug af cyberangreb: “cybervåben er ikke taktiske våben, men derimod masseødelæggelsesvåben”

Det er dog ikke uden store betænkeligheder, at Danmark nu søsætter den offensive cyber-enhed, forsikrer Lars Findsen.

Over for Berlingske gør han opmærksom på, at Danmark kan blive ramt tæmmelig hårdt af større lande, hvis nogen ønsker at besvare danske angreb.

Han vil desuden ikke kommentere på, om Danmark allerede har gjort brug af sine offensive cyber-våben.

Forsvaret har oprustet massivt på det digitale område de senere måneder. Også hos Center for Cybersikkerhed, der er en anden afdeling under FE, fortalte Thomas Lund-Sørensen at centeret skal ansætte mere end 100 nye medarbejdere.

Læs mere her: Center for Cybersikkerhed genansætter topchef Thomas Lund-Sørensen som topchef: Stiger minimum 100.000 kroner i løn

IT Branchen har tidligere advaret imod, at krig i cyberspace skulle være mindre voldeligt end konventionelkrigsførelse.

"Cybervåben er ofte ikke taktiske våben, men derimod masseødelæggelsesvåben, der er svære at kontrollere når først de er sendt afsted. En virus og efterfølgende nedlukning af et kraftværk, kan jo medføre nedlukning af hospitaler eller andet, så angrebet går ud over civile og koster dødsfald," har formand for IT Branchens it-sikkerhedsudvalgt, Bjarke Alling, tidligere fortalt til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere