Ny Alphabet-boss får historisk lukrativ bonus-ordning: Så høj bliver hans månedsløn - plus rekordstor bonus

Manden, der afløser Google-stifter Larry Page som CEO, får en historisk saftig bonus-ordning, som vil kunne udløse bonus på 1,6 milliarder kroner over de kommende tre år.

Google-ejeren Alphabet stiller sin nye CEO, Sundar Pichai, den største bonus nogensinde i Alphabet og Googles historie i udsigt.

Det sker efter, at Sundar Pichai for nogle uger siden blev udnævnt til topchef for selskabet, hvor afløser Google-stifter Larry Page, der sammen med makkeren Sergei Brin fornylig valgte at trække sig tilbage.

Det kan du læse mere om her: Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin trækker sig fra Alphabet - her er den nye topchef

Sundar Pichau vil få en basis-løn på to millioner dollar om året. Det svarer til en månedsløn på godt 1,1 millioner kroner.

Det er noget mere end den stenrige Larry Page, der fik en årsløn på en dollar.

Hertil kommer den hidtil mest lukrative bonusordning, som nogen ansat i Alphabet/Google nogensinde har landet.

Når Sundar Pichai en række opstillede performance-mål, vil han nemlig over de næste tre år kunne indkassere aktieoptioner for 240 millioner dollar, hvilket svarer til 1,65 milliarder kroner.

Lykkes det ham at indkassere dem alle, betyder det, at han over de kommende tre år alt i alt vil kunne lande en gennemsnitlig månedsløn på næsten 47 millioner kroner.

Til Reuters gør Amit Batish fra HR-selskabet Equilar opmærksom på, at Sundar Pichais bonus er langt mindre end eksempelvis den, som Apple-topchef Tim Cook har.

Han modtog aktier for 376 millioner dollar, da han tiltrådte som CEO for Apple.

Det kan du læse mere om her: Steve Jobs-efterfølger seksdobler sin løn-pakke

Sundar Pichai fik som nyansat topchef for Google - som er datterselskab til Alphabet - en fast basis-løn på 652.500 dollar - 4,5 millioner kroner.

Hertil kom dog en lukrativ bonus-ordning, der betød, at hans samlede løn inklusive aktier året efter var steget til 199 millioner dollar - 1,3 milliarder kroner.

Ifølge Reuters var Sundar Pichais grundløn i 2018 på 650.000 dollar. Hans samlede løn inklusive alt landede på hele 1,9 milliarder dollar, men heri indgår prisen for hans personlige vagt-foranstaltninger samt hans brug af privat-fly.

Det var dengang den største bonus, som nogensinde var blevet udbetalt til en ansat. Sundar Pichai får altså nu mulighed for at slå sin egen rekord.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.