Årtiet der gik: Fem danskstiftede it-succeser ramte en værdiansætning på over en milliard dollar i 2010'erne

I løbet af de sidste 10 år er der kommet fem it-kometer ud af Danmark, der kan kalde sig for 'unicorns'. De har nemlig alle ramt en værdiansætning på over en milliard dollar. Se hvilke her.

Snart viser kalenderen 2020, og derved afsluttes et årti.

Men hvis man skuer tilbage over 10'erne, viser det sig, at der har været fart på hos en række danske it-kometer.

Især er fem danskstiftede it-selskaber værd at bemærke, da de alle har gjort sig fortjent til en unicorn-status det sidste årti med en værdiansætning på over en milliard dollar - eller 6,7 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Listen udgøres af; Zendesk, Tradeshift, Unity Technologies, Just Eat og Sitecore.

"Vi har været igennem en rigtig god periode de seneste ti år. Konjunkturerne har været gode, og det lever start­up-miljøet meget af. For så er det nemmere at få kapital og disrupte gamle forretninger," siger Mikkel Svane, medstifter og topchef i Zendesk til Børsen.

Læs også: Unity får milliardindsprøjtning: Nu er selskabet over 40 milliarder kroner værd

Udover de fem it-selskaber, der har opnået skyhøje værdiansætninger, findes der også et hav af andre danske startups, der har oplevet eksplosive vækstrater.

Udviklingen er blandt andet sket med investeringer fra venture-fonde, der har skruet på for kapitalindsprøjtningerne. I 2016 blev der ifølge venture- og kapitalfondenes brancheforening DVCA investeret for 702 millioner kroner i danske startups.

Alene første halvår 2019 var tallet oppe 1,9 milliarder kroner, skriver Børsen.

Her kan du læse Computerworlds opgørelse over de it-kometer, der oplevede den største vækst i 2019.

Bedst til vækst i den danske it-branche: Her er resultaterne for alle 452 deltagende virksomheder i it-komet 2019 - se hele listen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.