Artikel top billede

Årtiet der gik: Fem danskstiftede it-succeser ramte en værdiansætning på over en milliard dollar i 2010'erne

I løbet af de sidste 10 år er der kommet fem it-kometer ud af Danmark, der kan kalde sig for 'unicorns'. De har nemlig alle ramt en værdiansætning på over en milliard dollar. Se hvilke her.

Snart viser kalenderen 2020, og derved afsluttes et årti.

Men hvis man skuer tilbage over 10'erne, viser det sig, at der har været fart på hos en række danske it-kometer.

Især er fem danskstiftede it-selskaber værd at bemærke, da de alle har gjort sig fortjent til en unicorn-status det sidste årti med en værdiansætning på over en milliard dollar - eller 6,7 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Listen udgøres af; Zendesk, Tradeshift, Unity Technologies, Just Eat og Sitecore.

"Vi har været igennem en rigtig god periode de seneste ti år. Konjunkturerne har været gode, og det lever start­up-miljøet meget af. For så er det nemmere at få kapital og disrupte gamle forretninger," siger Mikkel Svane, medstifter og topchef i Zendesk til Børsen.

Læs også: Unity får milliardindsprøjtning: Nu er selskabet over 40 milliarder kroner værd

Udover de fem it-selskaber, der har opnået skyhøje værdiansætninger, findes der også et hav af andre danske startups, der har oplevet eksplosive vækstrater.

Udviklingen er blandt andet sket med investeringer fra venture-fonde, der har skruet på for kapitalindsprøjtningerne. I 2016 blev der ifølge venture- og kapitalfondenes brancheforening DVCA investeret for 702 millioner kroner i danske startups.

Alene første halvår 2019 var tallet oppe 1,9 milliarder kroner, skriver Børsen.

Her kan du læse Computerworlds opgørelse over de it-kometer, der oplevede den største vækst i 2019.

Bedst til vækst i den danske it-branche: Her er resultaterne for alle 452 deltagende virksomheder i it-komet 2019 - se hele listen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere