Artikel top billede

Kinesisk smartphone-kæmpe sætter fuld fokus på AI: Klar til at investere 50 milliarder kroner

Den fremadstormende kinesiske smartphone-kæmpe Xiaomi vil over de kommende fem år investere 50 milliarder kroner på at udvikle løsninger inden for AI og 5G.

Den fremadstormende kinesiske smartphone-producent Xiaomi har afsat 50 milliarder kroner til over de kommende fem år for alvor at lægge tryk på udviklingen af løsninger inden for AI og 5G.

Det meddeler selskabets topchef, Lei Jun.

Xiaomi meddelte i fjor, at selskabet havde afsat 10 milliarder kroner til udvikling på området, som Xiaomi kalder for ‘AIoT.’

Men nu forøges beløbet altså betydeligt.

“Vi er nødt til at ændre de fortsatte fordele, som vi har i AIoT og intelligente systemer til absolut sejr inden for intelligente systemer og fuldstændigt cementere vores førende position i den intelligente æra,” lyder det (frit oversat) fra topchefen i meddelelse.

Xiaomi planlægger at lancere mere end 10 5G-smartphones alene i 2020. Selskabet vokser kraftigt for tiden og betragtes som en af hovedudfordrerne til Huawei, der er Kinas ubetinget største smartphone-producent.

Xiaomi er for tiden verdens fjerdestørste smartphone-producent efter Samsung (1), Huawei (2) og Apple (3). På femtepladsen finder vi kinesiske Oppo.

Læs også:

Vildest med kameraet: Nu lander den første smartphone med 108 megapixels i Europa

Stort skifte i Apples produktionsplaner: Vil fremstille sine nyeste iPhones i Indien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.