Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Kinesisk smartphone-kæmpe sætter fuld fokus på AI: Klar til at investere 50 milliarder kroner

Den fremadstormende kinesiske smartphone-kæmpe Xiaomi vil over de kommende fem år investere 50 milliarder kroner på at udvikle løsninger inden for AI og 5G.

Den fremadstormende kinesiske smartphone-producent Xiaomi har afsat 50 milliarder kroner til over de kommende fem år for alvor at lægge tryk på udviklingen af løsninger inden for AI og 5G.

Det meddeler selskabets topchef, Lei Jun.

Xiaomi meddelte i fjor, at selskabet havde afsat 10 milliarder kroner til udvikling på området, som Xiaomi kalder for ‘AIoT.’

Men nu forøges beløbet altså betydeligt.

“Vi er nødt til at ændre de fortsatte fordele, som vi har i AIoT og intelligente systemer til absolut sejr inden for intelligente systemer og fuldstændigt cementere vores førende position i den intelligente æra,” lyder det (frit oversat) fra topchefen i meddelelse.

Xiaomi planlægger at lancere mere end 10 5G-smartphones alene i 2020. Selskabet vokser kraftigt for tiden og betragtes som en af hovedudfordrerne til Huawei, der er Kinas ubetinget største smartphone-producent.

Xiaomi er for tiden verdens fjerdestørste smartphone-producent efter Samsung (1), Huawei (2) og Apple (3). På femtepladsen finder vi kinesiske Oppo.

Læs også:

Vildest med kameraet: Nu lander den første smartphone med 108 megapixels i Europa

Stort skifte i Apples produktionsplaner: Vil fremstille sine nyeste iPhones i Indien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere