Artikel top billede

Bog: Digitale teknologier transformerer organisationer

I ny lærebog undersøger to CBS-eksperter, hvordan digitale teknologier påvirker moderne organisationer.

Den digitale udvikling og de nye digitale redskaber den fører med sig, ændrer den måde, moderne organisationer er indrettet på.

Dette gælder både offentlige institutioner, private virksomheder og organisationer baseret på frivilligt arbejde.

I ”Digital Organizing” undersøger forfatterne, hvordan de nye digitale teknologier påvirker organisationer af enhver art.

Bogens forfattere, Ursula Plesner og Emil Husted, er eksperter i digital og politisk organisering. Begge har en Ph.d. og er henholdsvis lektor og adjunkt ved CBS.

Ifølge Plesner og Husted handler det kort sagt om, at nye digitale teknologier påvirker alle dele af moderne organisationer, herunder deres struktur, kommunikation og identitet.

Digitaliseringen er også med til at transformere den måde, organisationerne bliver ledet på, og de strategier, der bliver lagt for dem.

I bogen gennemgår forfatterne centrale begreber i organisationsstudier, som danner basis for studierne af de digitale teknologiers påvirkning på moderne organisationer.

Med hjælp fra case studies fra en lang række internationale organisationer viser Plesner og Husted, hvordan digitale teknologier har været med til at transformere disse organisationer.

Bogen er struktureret som en lærebog, men kan læses af alle, som har interesse for organisationsstudier og den digitale transformation.

Digital Organizing: Revisiting Themes in Organization Studies. Forfattere: Ursula Plesner og Emil Husted. Udkommer på Red Globe Press.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere