Artikel top billede

Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019. Se her, hvor meget han har fået i løn.

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019 i forhold til 2018.

Det viser en opgørelse, som Apple har sendt til de amerikanske myndigheder over topchefens samlede løn.

Her kan man se, at Tim Cook i 2019 samlet set modtog 125 millioner dollar - omkring 860 millioner kroner - i løn, bonus og godtgørelse for sit job som CEO for Apple.

Heraf udgjorde de tre millioner dollar - godt 20 millioner kroner - hans faste løn, mens 7,7 millioner dollar - 53 millioner kroner - var bonus.

Hertil kommer forskellige former for godtgørelse samt den største post, som var tildelte aktieoptioner for 113,5 millioner dollar.

I 2018 modtog Tim Cook samlet set en årsløn på 136 millioner dollar. Han modtog i 2018 den hidtil største bonus på 12 millioner dollar.

Ejer aktier for flere milliarder kroner

Ifølge papirerne modtager han nu ‘blot’ 7,7 millioner dollar i bonus, fordi Apple i 2019 ikke nåede samme vækst-niveau inden for salg og indtjening som i 2018.

Tim Cook ejer Apple-aktier for næsten 400 millioner dollar - 2,8 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg har Tim Cook siden han tiltrådte som CEO fået udbetalt i alt 49,1 millioner dollar i bonus - mest i 2018 (12 millioner dollar) og mindst i 2016 (5,4 millioner dollar).

Opgørelsen til de amerikanske myndigheder viser også, at Apple i 2019 brugte mere end tre millioner kroner på Tim Cooks sikkerhed samt et par millioner kroner på at transportere ham med fly.

Du finde hele opgørelsen over Tim Cooks løn her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere