Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019. Se her, hvor meget han har fået i løn.

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019 i forhold til 2018.

Det viser en opgørelse, som Apple har sendt til de amerikanske myndigheder over topchefens samlede løn.

Her kan man se, at Tim Cook i 2019 samlet set modtog 125 millioner dollar - omkring 860 millioner kroner - i løn, bonus og godtgørelse for sit job som CEO for Apple.

Heraf udgjorde de tre millioner dollar - godt 20 millioner kroner - hans faste løn, mens 7,7 millioner dollar - 53 millioner kroner - var bonus.

Hertil kommer forskellige former for godtgørelse samt den største post, som var tildelte aktieoptioner for 113,5 millioner dollar.

I 2018 modtog Tim Cook samlet set en årsløn på 136 millioner dollar. Han modtog i 2018 den hidtil største bonus på 12 millioner dollar.

Ejer aktier for flere milliarder kroner
Ifølge papirerne modtager han nu ‘blot’ 7,7 millioner dollar i bonus, fordi Apple i 2019 ikke nåede samme vækst-niveau inden for salg og indtjening som i 2018.

Tim Cook ejer Apple-aktier for næsten 400 millioner dollar - 2,8 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg har Tim Cook siden han tiltrådte som CEO fået udbetalt i alt 49,1 millioner dollar i bonus - mest i 2018 (12 millioner dollar) og mindst i 2016 (5,4 millioner dollar).

Opgørelsen til de amerikanske myndigheder viser også, at Apple i 2019 brugte mere end tre millioner kroner på Tim Cooks sikkerhed samt et par millioner kroner på at transportere ham med fly.


Du finde hele opgørelsen over Tim Cooks løn her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.