Artikel top billede

Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019. Se her, hvor meget han har fået i løn.

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019 i forhold til 2018.

Det viser en opgørelse, som Apple har sendt til de amerikanske myndigheder over topchefens samlede løn.

Her kan man se, at Tim Cook i 2019 samlet set modtog 125 millioner dollar - omkring 860 millioner kroner - i løn, bonus og godtgørelse for sit job som CEO for Apple.

Heraf udgjorde de tre millioner dollar - godt 20 millioner kroner - hans faste løn, mens 7,7 millioner dollar - 53 millioner kroner - var bonus.

Hertil kommer forskellige former for godtgørelse samt den største post, som var tildelte aktieoptioner for 113,5 millioner dollar.

I 2018 modtog Tim Cook samlet set en årsløn på 136 millioner dollar. Han modtog i 2018 den hidtil største bonus på 12 millioner dollar.

Ejer aktier for flere milliarder kroner

Ifølge papirerne modtager han nu ‘blot’ 7,7 millioner dollar i bonus, fordi Apple i 2019 ikke nåede samme vækst-niveau inden for salg og indtjening som i 2018.

Tim Cook ejer Apple-aktier for næsten 400 millioner dollar - 2,8 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg har Tim Cook siden han tiltrådte som CEO fået udbetalt i alt 49,1 millioner dollar i bonus - mest i 2018 (12 millioner dollar) og mindst i 2016 (5,4 millioner dollar).

Opgørelsen til de amerikanske myndigheder viser også, at Apple i 2019 brugte mere end tre millioner kroner på Tim Cooks sikkerhed samt et par millioner kroner på at transportere ham med fly.

Du finde hele opgørelsen over Tim Cooks løn her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere