Artikel top billede

Apple missede vigtige mål: Tim Cooks årsløn faldet med 70 millioner kroner - se hans årsløn her

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019. Se her, hvor meget han har fået i løn.

Apple-topchef Tim Cooks årsløn faldt med næsten 70 millioner kroner i 2019 i forhold til 2018.

Det viser en opgørelse, som Apple har sendt til de amerikanske myndigheder over topchefens samlede løn.

Her kan man se, at Tim Cook i 2019 samlet set modtog 125 millioner dollar - omkring 860 millioner kroner - i løn, bonus og godtgørelse for sit job som CEO for Apple.

Heraf udgjorde de tre millioner dollar - godt 20 millioner kroner - hans faste løn, mens 7,7 millioner dollar - 53 millioner kroner - var bonus.

Hertil kommer forskellige former for godtgørelse samt den største post, som var tildelte aktieoptioner for 113,5 millioner dollar.

I 2018 modtog Tim Cook samlet set en årsløn på 136 millioner dollar. Han modtog i 2018 den hidtil største bonus på 12 millioner dollar.

Ejer aktier for flere milliarder kroner

Ifølge papirerne modtager han nu ‘blot’ 7,7 millioner dollar i bonus, fordi Apple i 2019 ikke nåede samme vækst-niveau inden for salg og indtjening som i 2018.

Tim Cook ejer Apple-aktier for næsten 400 millioner dollar - 2,8 milliarder kroner.

Ifølge Bloomberg har Tim Cook siden han tiltrådte som CEO fået udbetalt i alt 49,1 millioner dollar i bonus - mest i 2018 (12 millioner dollar) og mindst i 2016 (5,4 millioner dollar).

Opgørelsen til de amerikanske myndigheder viser også, at Apple i 2019 brugte mere end tre millioner kroner på Tim Cooks sikkerhed samt et par millioner kroner på at transportere ham med fly.

Du finde hele opgørelsen over Tim Cooks løn her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere