Artikel top billede

Venturefondenes nye favorit: For første gang får enterprise-it flere investeringer end forbruger-it

Venturefondene har fået en ny darling. For første gang har it-startups, der leverer løsninger til erhvervslivet rejst flere penge end de forbrugerrettede tech-selskaber.

Når de amerikanske venturefonde skal placere deres penge i tech-startups, så er det ikke længere selskaber, der producerer forbruger-it, der er favoritten.

For første gang er det it-selskaberne, der leverer software og services til forretningslivet, der modtog mest venturekapital.

Det skriver Bloomberg på baggrund af data fra PitchBook, der løbende samler informationer om venturefondes investeringer.

I løbet af 2019 modtog it-selskaber og startups, der henvender sig til enterprise-segmentet, samlet set venture kapital for 30,4 milliarder dollar, eller 206 milliarder kroner.

I samme periode faldt ventureinvesteringerne i forbruger-segmentet med en fjerdel i forhold til 2018. Her lyder tallet på 178 milliarder kroner for 2019.

Læs også: Ny venturefond med 150 millioner kroner vil investere i danske it-startups

Det er første gang i mindst fem år, hvor PitchBook har indsamlet data, at de forbrugerrettede tech-selskaber ikke modtager flest penge, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag: Få styr på trusselsbilledet og beredskabet

På denne strategiske it-sikkerhedsdag samler vi trådene i tre spor, hvor kompetente oplægsholdere deler deres erfaringer med dig omkring, hvordan du prioriterer dine ressourcer og bliver i stand til at håndterer de ellers umiddelbart modsatrettede krav og forventninger.

24. januar 2023 | Læs mere