Artikel top billede

Venturefondenes nye favorit: For første gang får enterprise-it flere investeringer end forbruger-it

Venturefondene har fået en ny darling. For første gang har it-startups, der leverer løsninger til erhvervslivet rejst flere penge end de forbrugerrettede tech-selskaber.

Når de amerikanske venturefonde skal placere deres penge i tech-startups, så er det ikke længere selskaber, der producerer forbruger-it, der er favoritten.

For første gang er det it-selskaberne, der leverer software og services til forretningslivet, der modtog mest venturekapital.

Det skriver Bloomberg på baggrund af data fra PitchBook, der løbende samler informationer om venturefondes investeringer.

I løbet af 2019 modtog it-selskaber og startups, der henvender sig til enterprise-segmentet, samlet set venture kapital for 30,4 milliarder dollar, eller 206 milliarder kroner.

I samme periode faldt ventureinvesteringerne i forbruger-segmentet med en fjerdel i forhold til 2018. Her lyder tallet på 178 milliarder kroner for 2019.

Læs også: Ny venturefond med 150 millioner kroner vil investere i danske it-startups

Det er første gang i mindst fem år, hvor PitchBook har indsamlet data, at de forbrugerrettede tech-selskaber ikke modtager flest penge, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere