Artikel top billede

Venturefondenes nye favorit: For første gang får enterprise-it flere investeringer end forbruger-it

Venturefondene har fået en ny darling. For første gang har it-startups, der leverer løsninger til erhvervslivet rejst flere penge end de forbrugerrettede tech-selskaber.

Når de amerikanske venturefonde skal placere deres penge i tech-startups, så er det ikke længere selskaber, der producerer forbruger-it, der er favoritten.

For første gang er det it-selskaberne, der leverer software og services til forretningslivet, der modtog mest venturekapital.

Det skriver Bloomberg på baggrund af data fra PitchBook, der løbende samler informationer om venturefondes investeringer.

I løbet af 2019 modtog it-selskaber og startups, der henvender sig til enterprise-segmentet, samlet set venture kapital for 30,4 milliarder dollar, eller 206 milliarder kroner.

I samme periode faldt ventureinvesteringerne i forbruger-segmentet med en fjerdel i forhold til 2018. Her lyder tallet på 178 milliarder kroner for 2019.

Læs også: Ny venturefond med 150 millioner kroner vil investere i danske it-startups

Det er første gang i mindst fem år, hvor PitchBook har indsamlet data, at de forbrugerrettede tech-selskaber ikke modtager flest penge, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere