Xerox har sikret sig finansiering til køb af HP: Men HP Inc er ligeglad

Xerox har sikret sig finansiering af sit gigantiske opkøbstilbud på det langt større HP Inc. Men HP er ligeglad: For Xerox “forholder sig ikke til det centrale.”

Amerikanske Xerox har sikret sig finansieringen af selskabets opkøbsforsøg på den fire gange større rival HP Inc, og gentager nu derfor sit tilbud til HP Inc.

Det sker efter, at der tidligere har været udtryk tvivl om, hvorvidt Xerox overhovedet har pengene til at købe HP Inc.

Det kan du læse mere om her: HP Inc sår tvivl om Xerox' levedygtighed efter opkøbsforsøg: Er bekymret

Men HP Incs ledelse med topchef Enrique Lores er ligeglad med, at Xerox nu har finansieringen på plads.

Det fremgår af et nyt brev, som HP Inc har sendt til Xerox, der tilbyder 210 milliarder kroner for HP Inc.

“Jeres brev dateret 6. januar 2020 angående finansiering adresserer ikke det centrale i sagen, nemlig at Xerox’ tilbud markant undervurderer [værdien af] HP. Dette er ikke til diskussion,” lyder det fra HP Inc.

Topchef Enrique Lores skriver i brevet, at HP Inc ‘gentager, at HP Inc-ledelsens fokus er at skabe langsigtet værdi for HP’s aktionærer.’

HP erklærer sig samtidig åben for tilbud og for at ‘forfølge de mest værdiskabende muligheder,” hedder det.

HP har tidligere meddelt, at selskabet anerkender de potentielle fordele ved en konsolidering.

Hver sin ende af markedet
De to selskaber opererer i hver sin ende af markedet: Xerox producerer og udlejer store printere og kopimaskiner til primært erhvervslivet, mens HP producerer små printere til hjemmene, hvor langt størstedelen af omsætningen hentes hjem på salg af printerblæk.

Samtidig er HP verdens næstsstørste pc-producent kun overgået af Lenovo.

Det kan du læse mere om her i denne artikel fra tidligere på ugen: Kæmpefusion kan være på vej: Xerox gør klar til at lægge gigantisk opkøbs-tilbud på HP Inc.

Kæmpe nedskæring
HP inc meddelte i efteråret, at 16 procent af medarbejderne skulle fyres.

Det kan du læse mere om her: Her er grundene til at HP Inc vil skille sig af med hver syvende medarbejder - 'markante beslutninger' på vej.

Også andre af de store printer-selskaber kigger ind i et faldende marked. Det tæller selskaber som Canon, Konica Minolta og andre.

Typisk ansporer en sådan markedsituation netop til overvejelser om konsolideringer blandt spillerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Tag med CIO Peter Cabello Holmberg bag facaden i Pandoras 'digitale powerhouse': Her er den storstilede plan
Interview: Pandoras Digital Hub er gået i luften med tre måneders forsinkelse. CIO Peter Cabello Holmberg har vist Computerworld rundt i smykkegigantens digitale innovationsenhed, der fortsat er under opførsel. Til september er det sidste byggerod erstattet af et command center for Pandoras e-commerce-platform. "Det kommer virkeligt til at gøre en forskel, det vi kommer til at arbejde med i løbet af de næste par år," lyder det.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.