Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk tæt på at udløse første del af vanvittig lønpakke

Tesla-stifteren Elon Musk er snublende tæt på at udløse første del af en ekstravagant lønpakke, der angiveligt er verdenshistorien største for en topchef.

Telsa-stifteren Elon Musk sikrede sig for to år siden en ekstravagant lønpakke, der er blevet omtalt som verdenshistoriens største lønpakke for en topchef.

For at udløse den skal Tesla til gengæld opnå nogle voldsomt ambitiøse mål.

De seneste dage er Teslas aktier dog steget med rekordfart til et niveau, der betyder, at selskabet lige nu har en markedsværdi på lige knap 85 milliarder dollar.

Ifølge Reuters er Teslas markedsværdi i øjeblikket større end de to amerikanske bilgiganter Ford og GM til sammen.

Det betyder ifølge det amerikanske erhversmedie Bloomberg, at Elon Musk er snublende tæt på at udløse første del af hans lønpakke.

Det kræver at Teslas markedsværdi rammer 100 milliarder dollar. Sker det vil det ifølge Bloomberg udløse aktieoptioner til en værdi på 346 millioner dollar – eller cirka 2,3 milliarder kroner.

Læs også: Morten Lund har været mangemillionær, konkurs og hængt ud med både Richard Branson og Elon Musk: "Min pris er, at jeg skal have 10 procent af dig for evigt"

Får ingen traditionel løn

Elon Musk får i dag ingen løn eller traditionelle bonusser, men hvis den fulde lønpakke bliver udløst vil det ifølge Blooomberg udløse 20,2 millioner aktieoptioner til en værdi på mere end 50 milliarder dollar, hvilket svarer til 336 milliarder kroner.

Det vil dog kræve, at Tesla opnår en markedsværdi på 650 milliarder dollar samt mangedobler selskabets indtjening.

Elon Musk grundlagde sin formue, da Paypal, som han var med til at stifte, blev solgt til Ebay i 2002. Efterfølgende har han blandt andet været med til at stifte elbilsproducenten Tesla samt rumfartsselskabet Space X.

Ifølge Bloomberg menes Elon Musk i dag at være god for 29,3 milliarder dollar. Størstedelen af hans formue er dog bundet op i Tesla-aktier.

Læs også: Stor interesse for Teslas nye vilde elbil: Mange tusinder har allerede reserveret Elon Musks Cybertruck
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere