Artikel top billede

Elon Musk tæt på at udløse første del af vanvittig lønpakke

Tesla-stifteren Elon Musk er snublende tæt på at udløse første del af en ekstravagant lønpakke, der angiveligt er verdenshistorien største for en topchef.

Telsa-stifteren Elon Musk sikrede sig for to år siden en ekstravagant lønpakke, der er blevet omtalt som verdenshistoriens største lønpakke for en topchef.

For at udløse den skal Tesla til gengæld opnå nogle voldsomt ambitiøse mål.

De seneste dage er Teslas aktier dog steget med rekordfart til et niveau, der betyder, at selskabet lige nu har en markedsværdi på lige knap 85 milliarder dollar.

Ifølge Reuters er Teslas markedsværdi i øjeblikket større end de to amerikanske bilgiganter Ford og GM til sammen.

Det betyder ifølge det amerikanske erhversmedie Bloomberg, at Elon Musk er snublende tæt på at udløse første del af hans lønpakke.

Det kræver at Teslas markedsværdi rammer 100 milliarder dollar. Sker det vil det ifølge Bloomberg udløse aktieoptioner til en værdi på 346 millioner dollar – eller cirka 2,3 milliarder kroner.

Læs også: Morten Lund har været mangemillionær, konkurs og hængt ud med både Richard Branson og Elon Musk: "Min pris er, at jeg skal have 10 procent af dig for evigt"

Får ingen traditionel løn

Elon Musk får i dag ingen løn eller traditionelle bonusser, men hvis den fulde lønpakke bliver udløst vil det ifølge Blooomberg udløse 20,2 millioner aktieoptioner til en værdi på mere end 50 milliarder dollar, hvilket svarer til 336 milliarder kroner.

Det vil dog kræve, at Tesla opnår en markedsværdi på 650 milliarder dollar samt mangedobler selskabets indtjening.

Elon Musk grundlagde sin formue, da Paypal, som han var med til at stifte, blev solgt til Ebay i 2002. Efterfølgende har han blandt andet været med til at stifte elbilsproducenten Tesla samt rumfartsselskabet Space X.

Ifølge Bloomberg menes Elon Musk i dag at være god for 29,3 milliarder dollar. Størstedelen af hans formue er dog bundet op i Tesla-aktier.

Læs også: Stor interesse for Teslas nye vilde elbil: Mange tusinder har allerede reserveret Elon Musks Cybertruck
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.