Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Eva Berneke skal levere overskud til KMD's nye ejere: "Men ejerne ved godt, at det ikke bare kommer på et par måneder"

KMD-topchef Eva Berneke gør det klart, at det er en bunden opgave at sikre selskabet sorte tal på bundlinjen, men ejerne ved godt, at det kommer til at tage tid. Dermed sår hun tvivl om sin tidligere udmelding, hvor hun lovede sorte tal på bundlinjen allerede for 2019.

Til februar har KMD's japanske ejere, NEC, formelt ejet det danske it-selskab i et år.

De økonomiske mål er endnu ikke helt på plads, men en ting står klart.

Efter de to seneste regnskabsår har vist et samlet underskud på over 1,5 milliarder kroner, skal KMD's topchef, Eva Berneke, levere overskud på bundlinjen.

Ejerne ved dog godt, at den målsætning kommer til at tage tid.

Det fortæller Eva Berneke til Itwatch.

"Det er vigtigt, at vi leverer gode resultater og international vækst, men ejerne ved godt, at det ikke bare kommer på et par måneder," siger Eva Berneke til mediet.

Den udmelding sår dermed tvivl om Eva Bernekes tidligere udmeldinger.

I april fortalte hun til Computerworld, at hun forventede sorte tal på bundlinjen allerede for 2019.

"Vi satser på sorte tal på bundlinjen for koncernen i 2019, fordi vi ikke længere har gæld," sagde hun dengang.

Overskuddet på lidt over 40 millioner kroner i 2015 er den eneste gang, KMD har præsteret sorte tal i de seneste fem år.

Efter NEC's overtagelse af KMD har selskabet desuden flyttet regnskabsår, så det nu slutter 31. marts frem for 31. december, så det harmonerer med NEC-koncernens regnskabsår.

Læs også: Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år

NEC sløjfede KMD' gæld

NEC gjorde KMD gældfri, da den japanske koncern overtog det danske selskab i 2019.

KMD ønsker ikke at oplyse, hvor stor en del af salgsprisen på de otte milliarder kroner, NEC måtte bruge på at fjerne koncernens samlede bankgæld, men af koncernregnskabet for 2017 fremgår det, at gælden til KMD's samlede banklån på det tidspunkt var på mere end 4,8 milliarder kroner, svarende til over halvdelen af NEC's købspris for KMD.

Eva Berneke har tidligere fortalt til Computerworld, hvordan gælden har tvunget KMD til at bruge store summer på at nedbringe milliardgælden i de senere år, hvilket har begrænset selskabets økonomiske manøvrerum, men det er slut nu.

"Vi har et mål om vækst på både top- og bundlinje, men med NEC’s køb har finansieringen af KMD ændret sig. KMD har i de senere år brugt høje beløb på at nedbringe selskabets gæld, men det er forsvundet nu, da NEC har fjernet gælden. At gælden er forsvundet vil ændre en masse ting," sagde hun til Computerworld i april.

Det kan du læse mere om her: NEC har sløjfet KMD’s milliardgæld – nu er 'software nøglen til vækst': Her er selskabets store vækststrategi