Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Højesteret slår fast: Dansker skal straffes for at vejlede om ulovlig streaming

En dansk mand er i Højesteret blevet idømt betinget fængsel og samfundstjeneste for at have udbredt kendskabet til den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time.

I en principiel sag har Højesteret i dag slået fast, at en 41-årig mand skal straffes med seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for at have medvirket til at udbrede den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time.

Manden har via sin hjemmeside popcorntime.dk vejledt brugere i at anvende og installere Popcorn Time uden at blive opdaget af myndighederne.

Via hjemmesiden har han haft annonceindtægter for 506.003 kroner.
De penge skal ifølge Højesteret ligeledes konfiskeres, ligesom hans domæne popcorntime.dk er blevet beslaglagt.

Manden er tidligere blevet dømt i både byretten og landsretten. Byretten i Odense kom i 2018 kom frem til samme resultat som Højesteret, mens Østre Landsret sidste år valgte at fjerne kravet om samfundstjeneste.

Tjenesten Popcorn Time blev i 2014 grundlagt af fire argentinske studerende som et gratis alternativ til streamingtjenester Netflix og HBO.

Men i modsætning til Netflix og HBO baserer Popcorn Time sig på ulovligt indhold, som brugerne henter og deler via en BitTorrent-protokol.

Læs også: Dansker tjente en halv million på Popcorn Time-hjemmeside: Nu falder der dom ved Højesteret