Artikel top billede

Højesteret slår fast: Dansker skal straffes for at vejlede om ulovlig streaming

En dansk mand er i Højesteret blevet idømt betinget fængsel og samfundstjeneste for at have udbredt kendskabet til den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time.

I en principiel sag har Højesteret i dag slået fast, at en 41-årig mand skal straffes med seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste for at have medvirket til at udbrede den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time.

Manden har via sin hjemmeside popcorntime.dk vejledt brugere i at anvende og installere Popcorn Time uden at blive opdaget af myndighederne.

Via hjemmesiden har han haft annonceindtægter for 506.003 kroner.
De penge skal ifølge Højesteret ligeledes konfiskeres, ligesom hans domæne popcorntime.dk er blevet beslaglagt.

Manden er tidligere blevet dømt i både byretten og landsretten. Byretten i Odense kom i 2018 kom frem til samme resultat som Højesteret, mens Østre Landsret sidste år valgte at fjerne kravet om samfundstjeneste.

Tjenesten Popcorn Time blev i 2014 grundlagt af fire argentinske studerende som et gratis alternativ til streamingtjenester Netflix og HBO.

Men i modsætning til Netflix og HBO baserer Popcorn Time sig på ulovligt indhold, som brugerne henter og deler via en BitTorrent-protokol.

Læs også: Dansker tjente en halv million på Popcorn Time-hjemmeside: Nu falder der dom ved HøjesteretPremium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.