Artikel top billede

Morgen-briefing: Flying Tiger åbner dansk webbutik / Ny vejledning om datakvalitet klar / Frankrig: Streaming-tjenester skal investere 25 procent af fransk omsætning i lokalt indhold

Flying Tiger satser på webbutik. Ny vejledning om datakvalitet klar. Frankrig: Streaming-tjenester skal investere 25 procent af fransk omsætning i lokalt indhold. Danske it-topchefer i klimamøde.

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing, hvor din morgenfriske styrmand på skuden denne vindblæste onsdag morgen er Dan Jensen.

Flying Tiger satser på webbutik

Flying Tiger Copenhagen - der i fjor kom ud med et underskud på en halv milliard kroner - åbner stor webshop i ny satsning på adressen flyingtiger.com.

“Det er et stort og vigtigt skridt for os, at vi nu lancerer en webshop i Danmark. Det gør vi, fordi vi ønsker at være der, hvor vores kunder er. Vi er overbeviste om, at en massiv og gennemarbejdet satsning på nettet også kan styrke vores fysiske butikker, da vi nu får vi ét sammenhængende økosystem, der kan møde kunderne både på gaden og i deres digitale liv,” siger topchef Martin Jermiin ifølge en udsendt meddelelse.

Ifølge Børsen har kapitalfonden EQT, der ejer kæden, forgæves forsøgt at sælge Flying Tiger Copenhagen.

Flying Tiger har godt 900 fysiske butikker i omkring 30 lande.. Heraf ligger de 71 butikker i Danmark.

Ny vejledning om datakvalitet klar

Digitaliseringssstyrelsen er klar med en ny vejledning til beskrivelse af datakvalitet i det offentlige.

Ideen med vejledningen er at skabe et fælles sprog for datakvalitet i den offentlige sektor.

Det skal være med til at løfte ‘ vores evne til deling og genbrug data til nye formål,’ lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Det er i dag ifølge styrelsen en barriere, at datakvalitet beskrives på mange forskellige måder. Det gør ‘det svært at sætte data i spil,’ som det hedder.

Du finder vejledningen ’Fælles sprog for datakvalitet’ her.

Frankrig: Streaming-tjenester skal investere 25 procent af fransk omsætning i lokalt indhold

Frankrig er ved at lægge sidste hånd på en lov, der skal tvinge de store udenlandske streaming-tjenester - primært Netflix, Amazon, Apple og Walt Disney - til at investere mindst 25 procent af den omsætning, som de henter i Frankrig, i at producere fransk indhold, skriver Bloomberg.

Netflix - der har fem millioner abonnenter i Frankrig - har allerede produceret en række franske serier og er på vej til at åbne et kontor i Paris.

Ifølge det franske kulturministerium skal det franske parlament debattere lovforslaget i begyndelsen af marts med afstemning inden sommerferien.

Herhjemme pønses der på lignende planer - dog i lidt mindre målestok.

Det kan du læse mere om her: Røde partier vil indføre ny afgift på streamingtjenester: Fem procent af abonnementsprisen skal gå til dansk indhold.

Danske it-topchefer i klimamøde

Flere af topcheferne i den danske it-branche har deltaget i såkaldte rundsbørsmøder under regeringens klimapartnerskaber, meddeler Danske Erhverv.

Blandt dem finder vi KMD-topchef Eva Berneke, der er formand for klimapartnerskaber for Service, IT og Rådgivning

”Vi er en stor sektor. Når hver tredje krone af værdiskabelsen på tværs af de 13 klimapartnerskaber og hvert tredje job er samlet i vores klimapartnerskab, så understreger det ikke bare, at vi som sektor gør en forskel for det danske samfund. Det viser også at vi har et ansvar for at gøre en forskel. Både ved at gøre vores eget klimaaftryk mindre, men nok især ved at hjælpe andre med at nedbringe deres,” sagde Eva Berneke her ifølge Dansk Erhverv.

Også Morten Felding, Atea, samt Martin Lippert, Globalconnect, har været involveret i samtalerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere