Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Flying Tiger åbner dansk webbutik / Ny vejledning om datakvalitet klar / Frankrig: Streaming-tjenester skal investere 25 procent af fransk omsætning i lokalt indhold

Flying Tiger satser på webbutik. Ny vejledning om datakvalitet klar. Frankrig: Streaming-tjenester skal investere 25 procent af fransk omsætning i lokalt indhold. Danske it-topchefer i klimamøde.

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing, hvor din morgenfriske styrmand på skuden denne vindblæste onsdag morgen er Dan Jensen.

Flying Tiger satser på webbutik

Flying Tiger Copenhagen - der i fjor kom ud med et underskud på en halv milliard kroner - åbner stor webshop i ny satsning på adressen flyingtiger.com.

“Det er et stort og vigtigt skridt for os, at vi nu lancerer en webshop i Danmark. Det gør vi, fordi vi ønsker at være der, hvor vores kunder er. Vi er overbeviste om, at en massiv og gennemarbejdet satsning på nettet også kan styrke vores fysiske butikker, da vi nu får vi ét sammenhængende økosystem, der kan møde kunderne både på gaden og i deres digitale liv,” siger topchef Martin Jermiin ifølge en udsendt meddelelse.

Ifølge Børsen har kapitalfonden EQT, der ejer kæden, forgæves forsøgt at sælge Flying Tiger Copenhagen.

Flying Tiger har godt 900 fysiske butikker i omkring 30 lande.. Heraf ligger de 71 butikker i Danmark.

Ny vejledning om datakvalitet klar

Digitaliseringssstyrelsen er klar med en ny vejledning til beskrivelse af datakvalitet i det offentlige.

Ideen med vejledningen er at skabe et fælles sprog for datakvalitet i den offentlige sektor.

Det skal være med til at løfte ‘ vores evne til deling og genbrug data til nye formål,’ lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Det er i dag ifølge styrelsen en barriere, at datakvalitet beskrives på mange forskellige måder. Det gør ‘det svært at sætte data i spil,’ som det hedder.

Du finder vejledningen ’Fælles sprog for datakvalitet’ her.

Frankrig: Streaming-tjenester skal investere 25 procent af fransk omsætning i lokalt indhold

Frankrig er ved at lægge sidste hånd på en lov, der skal tvinge de store udenlandske streaming-tjenester - primært Netflix, Amazon, Apple og Walt Disney - til at investere mindst 25 procent af den omsætning, som de henter i Frankrig, i at producere fransk indhold, skriver Bloomberg.

Netflix - der har fem millioner abonnenter i Frankrig - har allerede produceret en række franske serier og er på vej til at åbne et kontor i Paris.

Ifølge det franske kulturministerium skal det franske parlament debattere lovforslaget i begyndelsen af marts med afstemning inden sommerferien.

Herhjemme pønses der på lignende planer - dog i lidt mindre målestok.

Det kan du læse mere om her: Røde partier vil indføre ny afgift på streamingtjenester: Fem procent af abonnementsprisen skal gå til dansk indhold.

Danske it-topchefer i klimamøde

Flere af topcheferne i den danske it-branche har deltaget i såkaldte rundsbørsmøder under regeringens klimapartnerskaber, meddeler Danske Erhverv.

Blandt dem finder vi KMD-topchef Eva Berneke, der er formand for klimapartnerskaber for Service, IT og Rådgivning

”Vi er en stor sektor. Når hver tredje krone af værdiskabelsen på tværs af de 13 klimapartnerskaber og hvert tredje job er samlet i vores klimapartnerskab, så understreger det ikke bare, at vi som sektor gør en forskel for det danske samfund. Det viser også at vi har et ansvar for at gøre en forskel. Både ved at gøre vores eget klimaaftryk mindre, men nok især ved at hjælpe andre med at nedbringe deres,” sagde Eva Berneke her ifølge Dansk Erhverv.

Også Morten Felding, Atea, samt Martin Lippert, Globalconnect, har været involveret i samtalerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere