Artikel top billede

Røde partier vil indføre ny afgift på streamingtjenester: Fem procent af abonnementsprisen skal gå til dansk indhold

Streamingtjenester skal pålægges en afgift på fem procent af abonnementsprisen, mener flere røde partier.

De radikale vil pålægge streamingtjenester som HBO og Netflix en afgift på fem procent af abonnementsprisen, der skal gå til dansk-produceret public service-indhold.

Det skriver Politiken.

”De skal være med til at bidrage til et mangfoldigt mediebillede. Hvis man vil være her, skal man bidrage til fællesskabet”, siger de radikales medieordfører, Jens Rohde til Politiken.

Forslaget får også opbakning fra SF og Enhedslisten, mens kulturminister Joy Mogensen (S) ifølge Politiken afviser, at en afgift på streamingtjenesterne vi blive en del af finanslovsforhandlingerne.

Hun erklærer sig dog enig i at streamingtjenesterne skal bidrage til, at der bliver produceret mere dansk indhold.

Tankerne om at streamingtjenesterne skal støtte dansk indhold er dog ikke ny.

Det seneste medieforlig, som den tidligere VLAK-regering indgik med Dansk Folkeparti indeholdte eksemplevis et krav om, at udenlandske streamingtjenester skal tvinges til at investere to procent af deres omsætning i dansk indhold.

Det billigste Netflix-abonnement koster i dag 79 kroner, mens et abonnement på HBO Nordic koster 99 kroner om måneden.

Læs også:
Nyt medieforlig tvinger streamingtjenester til at investere millioner i dansk indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”
Den danske hotelplatform AK Techotel kan efter et fem dage langt ransomware angreb snart få adgang til sin data igen, oplyser selskabet direktør til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.