Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Røde partier vil indføre ny afgift på streamingtjenester: Fem procent af abonnementsprisen skal gå til dansk indhold

Streamingtjenester skal pålægges en afgift på fem procent af abonnementsprisen, mener flere røde partier.

De radikale vil pålægge streamingtjenester som HBO og Netflix en afgift på fem procent af abonnementsprisen, der skal gå til dansk-produceret public service-indhold.

Det skriver Politiken.

”De skal være med til at bidrage til et mangfoldigt mediebillede. Hvis man vil være her, skal man bidrage til fællesskabet”, siger de radikales medieordfører, Jens Rohde til Politiken.

Forslaget får også opbakning fra SF og Enhedslisten, mens kulturminister Joy Mogensen (S) ifølge Politiken afviser, at en afgift på streamingtjenesterne vi blive en del af finanslovsforhandlingerne.

Hun erklærer sig dog enig i at streamingtjenesterne skal bidrage til, at der bliver produceret mere dansk indhold.

Tankerne om at streamingtjenesterne skal støtte dansk indhold er dog ikke ny.

Det seneste medieforlig, som den tidligere VLAK-regering indgik med Dansk Folkeparti indeholdte eksemplevis et krav om, at udenlandske streamingtjenester skal tvinges til at investere to procent af deres omsætning i dansk indhold.

Det billigste Netflix-abonnement koster i dag 79 kroner, mens et abonnement på HBO Nordic koster 99 kroner om måneden.

Læs også:
Nyt medieforlig tvinger streamingtjenester til at investere millioner i dansk indhold
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere