Artikel top billede

Siger farvel: NNIT overdrager stor NemLogin-opgave til ny leverandør

NNIT skal i løbet af de kommende dage overdrage opgaven med at udvikle og forvalte NemLogin til ny leverandør, der i de kommende 10 år skal levere login-løsning til danskerne.

Der venter afskedsdag forude for NNIT. For inden månedens udgang skal selskabet have sagt farvel til opgaven med at udvikle og forvalte NemLogin til danskerne.

Det sker et år efter, at Nets DanID vandt opgaven med at udvikle og forvalte den store login-løsning, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

"Udvikling og forvalting af NemLog-In overgår til Nets DanID," lyder det fra styrelsen.

NNIT står fortsat for selve driften af løsningen.

Nets DanID - der også står bag Dankort og Betalingsservice - skal over de kommende 10 år også levere den nye login-løsning, MitID, til danskerne.

Nets DanID vandt
Det kan du læse mere om her: Nets scorer milliardaftale: Skal levere afløseren til nem-ID

Parterne har været i gang med at forberede overdragelsen i det seneste års tid, som altså nu sættes i gang torsdag.

"Siden [kontraktens indgåelse for et år siden, red] har forberedelserne til overdragelsen fra den eksisterende leverandør, NNIT, være igang, og nu overtager Nets DanID," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Overdragelsen kommer til at forløbe over tre dage, nemlig 16. januar, 17. januar samt 23. januar, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

“Der sker ingen ændringer i selve løsningen ved overgangen, og brugere og tjenesteudbydere skal derfor ikke foretage sig noget i forbindelse med overgangen,” lyder det fra styrelsen.

NNIT er stadig involveret i leveringen af NemLogin-løsningen, hvor selskabets står for driften i de kommende år.

Det kan du læse mere om her: NNIT vinder udbud til 175 millioner kroner foran CSC, CGI og Netic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere