Artikel top billede

Siger farvel: NNIT overdrager stor NemLogin-opgave til ny leverandør

NNIT skal i løbet af de kommende dage overdrage opgaven med at udvikle og forvalte NemLogin til ny leverandør, der i de kommende 10 år skal levere login-løsning til danskerne.

Der venter afskedsdag forude for NNIT. For inden månedens udgang skal selskabet have sagt farvel til opgaven med at udvikle og forvalte NemLogin til danskerne.

Det sker et år efter, at Nets DanID vandt opgaven med at udvikle og forvalte den store login-løsning, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

"Udvikling og forvalting af NemLog-In overgår til Nets DanID," lyder det fra styrelsen.

NNIT står fortsat for selve driften af løsningen.

Nets DanID - der også står bag Dankort og Betalingsservice - skal over de kommende 10 år også levere den nye login-løsning, MitID, til danskerne.

Nets DanID vandt
Det kan du læse mere om her: Nets scorer milliardaftale: Skal levere afløseren til nem-ID

Parterne har været i gang med at forberede overdragelsen i det seneste års tid, som altså nu sættes i gang torsdag.

"Siden [kontraktens indgåelse for et år siden, red] har forberedelserne til overdragelsen fra den eksisterende leverandør, NNIT, være igang, og nu overtager Nets DanID," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Overdragelsen kommer til at forløbe over tre dage, nemlig 16. januar, 17. januar samt 23. januar, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

“Der sker ingen ændringer i selve løsningen ved overgangen, og brugere og tjenesteudbydere skal derfor ikke foretage sig noget i forbindelse med overgangen,” lyder det fra styrelsen.

NNIT er stadig involveret i leveringen af NemLogin-løsningen, hvor selskabets står for driften i de kommende år.

Det kan du læse mere om her: NNIT vinder udbud til 175 millioner kroner foran CSC, CGI og Netic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere