Artikel top billede

Siger farvel: NNIT overdrager stor NemLogin-opgave til ny leverandør

NNIT skal i løbet af de kommende dage overdrage opgaven med at udvikle og forvalte NemLogin til ny leverandør, der i de kommende 10 år skal levere login-løsning til danskerne.

Der venter afskedsdag forude for NNIT. For inden månedens udgang skal selskabet have sagt farvel til opgaven med at udvikle og forvalte NemLogin til danskerne.

Det sker et år efter, at Nets DanID vandt opgaven med at udvikle og forvalte den store login-løsning, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

"Udvikling og forvalting af NemLog-In overgår til Nets DanID," lyder det fra styrelsen.

NNIT står fortsat for selve driften af løsningen.

Nets DanID - der også står bag Dankort og Betalingsservice - skal over de kommende 10 år også levere den nye login-løsning, MitID, til danskerne.

Nets DanID vandt
Det kan du læse mere om her: Nets scorer milliardaftale: Skal levere afløseren til nem-ID

Parterne har været i gang med at forberede overdragelsen i det seneste års tid, som altså nu sættes i gang torsdag.

"Siden [kontraktens indgåelse for et år siden, red] har forberedelserne til overdragelsen fra den eksisterende leverandør, NNIT, være igang, og nu overtager Nets DanID," lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Overdragelsen kommer til at forløbe over tre dage, nemlig 16. januar, 17. januar samt 23. januar, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

“Der sker ingen ændringer i selve løsningen ved overgangen, og brugere og tjenesteudbydere skal derfor ikke foretage sig noget i forbindelse med overgangen,” lyder det fra styrelsen.

NNIT er stadig involveret i leveringen af NemLogin-løsningen, hvor selskabets står for driften i de kommende år.

Det kan du læse mere om her: NNIT vinder udbud til 175 millioner kroner foran CSC, CGI og Netic.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere