Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Kommune har brugt 200.000 kroner på advokatregninger for at tackle ansøgninger fra teleanalytiker John Strand

Ringkøbing-Skjern kommune har brugt 200.000 kroner på advokat-bistand for at tackle henvendelser fra teleanalytiker John Strand i bredbåndssag.

200.000 kroner plus moms. Så mange penge har Ringkøbing-Skjern Kommune i Vestjylland brugt på advokatbistand for at tackle henvendelser fra teleanalytiker John Strand i forbindelse med aktindsigt, skriver JydskeVestkysten.

Avisen skriver, at John Strand ‘i årevis’ har været kommunens ‘digitale plageånd’.

I sagen har han søgt aktindsigt i dokumenter om grundlaget for, at kommunen har betalt otte millioner kroner i erstatning for at have trukket sig fra en bredbånds-kontrakt til 70 millioner kroner med Eniig i begyndelsen af 2017.

Det kan du læse mere om her: Dansk bredbåndsprojekt i alvorlige problemer: Kommune må trække sig fra projektet efter alvorlige fejl.

John Strand skriver i en mail til kommunal-bestyrelsen samt til flere teleordførere i Folketinget, at han ‘ikke stopper, før der er skabt fuld transparens i denne sag,” skriver avisen.

John Strand har i årevis været stærkt kritisk over for det kommunale projekt.

Det kan du læse mere om her: Bredbånds-drama i Ringkøbing-Skjern: Borgmester politianmeldt for at snage i kritiske mails.

Læs også:

Se heftig mail: Omstridt teleanalytiker lægges på is




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere