Artikel top billede

Bog: I projektledelse kommer kontekst før metoder

I foranderlige tider kan man ikke planlægge sig fra alt, skriver ledelseskonsulent i ny bog.

I disse år er de agile metoder med inspiration fra de store, globale IT-virksomheder blevet mere og mere udbredte.

Men i bogen ”Projektkompasset” fremfører forfatteren, ledelseskonsulent Jacob Christoffer Pedersen, at agilitet i al for høj grad bliver brugt som endnu en metode til at planlægge sig ud af den kompleksitet, som kendetegner moderne projektledelse.

Ifølge Jacob Christoffer Pedersen er der fare for, at man med det store fokus på agile metoder rent faktisk ender med at dræbe selve agiliteten.

Kompleksiteten er ifølge Jacob Christoffer Pedersen en dynamisk størrelse. Denne dynamik må man navigere sig vej igennem løbende frem for at tro, at man kan planlægge sin vej igennem enhver situation, før den er opstået.

Agiliteten findes nemlig, som Jacob Christoffer Pedersen skriver, ikke i metoderne, men i den aktive og fortløbende vurdering af konteksten. Uvished vil altid være en del af processen. Derfor må man i ethvert projekt tage bestik af den givne kontekst, før man vælger sine metoder.

Jacob Christoffer Pedersen er direktør for konsulentydelser og partner i konsulenthuset Incento. Han er ekspert inden for ledelses- og organisationsudvikling samt forandringsledelse.

Fakta: Projektkompasset – projektledelse i en foranderlig virkelighed. Forfatter: Jacob Christoffer Pedersen. Forlaget Samfundslitteratur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere