Artikel top billede

Bog: I projektledelse kommer kontekst før metoder

I foranderlige tider kan man ikke planlægge sig fra alt, skriver ledelseskonsulent i ny bog.

I disse år er de agile metoder med inspiration fra de store, globale IT-virksomheder blevet mere og mere udbredte.

Men i bogen ”Projektkompasset” fremfører forfatteren, ledelseskonsulent Jacob Christoffer Pedersen, at agilitet i al for høj grad bliver brugt som endnu en metode til at planlægge sig ud af den kompleksitet, som kendetegner moderne projektledelse.

Ifølge Jacob Christoffer Pedersen er der fare for, at man med det store fokus på agile metoder rent faktisk ender med at dræbe selve agiliteten.

Kompleksiteten er ifølge Jacob Christoffer Pedersen en dynamisk størrelse. Denne dynamik må man navigere sig vej igennem løbende frem for at tro, at man kan planlægge sin vej igennem enhver situation, før den er opstået.

Agiliteten findes nemlig, som Jacob Christoffer Pedersen skriver, ikke i metoderne, men i den aktive og fortløbende vurdering af konteksten. Uvished vil altid være en del af processen. Derfor må man i ethvert projekt tage bestik af den givne kontekst, før man vælger sine metoder.

Jacob Christoffer Pedersen er direktør for konsulentydelser og partner i konsulenthuset Incento. Han er ekspert inden for ledelses- og organisationsudvikling samt forandringsledelse.

Fakta: Projektkompasset – projektledelse i en foranderlig virkelighed. Forfatter: Jacob Christoffer Pedersen. Forlaget Samfundslitteratur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere