Artikel top billede

Bog: I projektledelse kommer kontekst før metoder

I foranderlige tider kan man ikke planlægge sig fra alt, skriver ledelseskonsulent i ny bog.

I disse år er de agile metoder med inspiration fra de store, globale IT-virksomheder blevet mere og mere udbredte.

Men i bogen ”Projektkompasset” fremfører forfatteren, ledelseskonsulent Jacob Christoffer Pedersen, at agilitet i al for høj grad bliver brugt som endnu en metode til at planlægge sig ud af den kompleksitet, som kendetegner moderne projektledelse.

Ifølge Jacob Christoffer Pedersen er der fare for, at man med det store fokus på agile metoder rent faktisk ender med at dræbe selve agiliteten.

Kompleksiteten er ifølge Jacob Christoffer Pedersen en dynamisk størrelse. Denne dynamik må man navigere sig vej igennem løbende frem for at tro, at man kan planlægge sin vej igennem enhver situation, før den er opstået.

Agiliteten findes nemlig, som Jacob Christoffer Pedersen skriver, ikke i metoderne, men i den aktive og fortløbende vurdering af konteksten. Uvished vil altid være en del af processen. Derfor må man i ethvert projekt tage bestik af den givne kontekst, før man vælger sine metoder.

Jacob Christoffer Pedersen er direktør for konsulentydelser og partner i konsulenthuset Incento. Han er ekspert inden for ledelses- og organisationsudvikling samt forandringsledelse.

Fakta: Projektkompasset – projektledelse i en foranderlig virkelighed. Forfatter: Jacob Christoffer Pedersen. Forlaget Samfundslitteratur.
IT-JOB

Formpipe Software A/S

Salesmanager til det svenske marked

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Cybersecurity IT Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere