Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Atea har forbedret medarbejdernes sundhed: Nu er der færre syge og svært overvægtige i virksomheden

I 2017 var næsten halvdelen af de ansatte hos Atea overvægtige. Men en målrettet indsats hos Atea betyder, at man har reduceret antallet af svært overvægtige i virksomheden.

Hos Atea har man siden 2016 haft en HR-strategi med fokus på at forbedre medarbejdernes helbred, og det har haft en klar effekt. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har indsatsen betydet, at antallet af svært overvægtige Atea-ansatte i dag er faldet fra 18 procent til 13 procent, mens 45 procent synes de har fået bedre kostvaner og 29 procent har fået bedre søvnvaner.

Selskabets HR-chef Annette Otto fortæller desuden til Børsen, at antallet af langtidssyge også er faldet, men hun oplyser dog ikke hvor stort faldet er.

Vil komme fedme til livs
Hun forklarer til avisen, at indsatsen tager udgangspunkt i et ønske om at gøre noget ved den stigende overvægt, som ifølge hende findes i Atea såvel som i resten af samfundet.

”Det startede med, at jeg som mange andre kiggede på de sundhedsprofiler, som Sundhedsstyrelsen laver og måtte konstatere, at befolkningen bliver tykkere og tykkere, vi bevæger os smindre og bliver mere mentalt pressede. Vi kiggede på vores egen organisation og kunne se, at den er nogenlunde er på niveau med resten af samfundet. Det er jo ikke godt nok,” siger hun til Børsen.

Ikke en cool business-case
Annette Otto har også tidligere fortalt om indsatset i interview med Computerworld i 2017.

Her forklarede hun, at det var hendes forhåbning at indsatsen kunne skabe bedre trivsel og arbejdsglæde.

"Vi håber, at vi på den her måde kan få nogle medarbejdere, der trives bedre, får mere energi og vigtigst af alt, at Atea er et godt sted at være. Vi har ikke lavet det som en cool business case, men det optimale vil selvfølgelig være, at vi også på den lange bane kan se, at der er færre der får livsstilssygdomme eller der bliver langtidsygemeldt, men det vil kræve en længerevarende indsats," siger Annette Otto, HR-direktør hos Atea, til Computerworld.

Dengang forklarede hun, at 600 af selskabet 1500 ansatte havde gennemgået et sundhedstjek, som dengang viste, at halvdelen af Ateas mandlige ansatte var moderat eller svært overvægtige, mens det samme gjorde sig gældende for 40 procent af kvinderne.

Tjekket viste ligeledes, at 20 procent havde forhøjet blodtryk og halvdelen havde forhøjet kolesterol.

Læs også: Efter stort sundhedstjek: Halvdelen af Ateas ansatte er for tykke - virksomheden sætter ind med en række tilbud
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Softwareudviklere med lyst til faglige udfordringer

Continia Software A/S

Software Engineer - Frontend

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Integration Architect Service

Smartpage A/S

Webudvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.