Tesla fortsætter vildt ridt mod toppen: Nu er selskabet mere værd end mægtige Volkswagen

Den amerikanske elbilsproducent overhaler den etablerede VW-bilkoncern og er nu klodens nummer to, når det gælder markedsværdi.

Tesla-aktien har ikke gjort andet end at skyde i vejret de seneste måneder. Igennem de sidste tre måneder er aktiens værdi fordoblet.

Det gør elbilsspecialisten til klodens næststørst bilproducent målt på markedsværdi, skriver nyhedsmediet Reuters.

Samtidig runder den samlede aktiebeholdning en milepæl ved at passere de 100 milliarder dollar, svarende til godt 670 milliarder kroner.

I samme moment overhaler den højteknologiske elbilsproducent bilmastodonten Volkswagen dennes gruppe af etablerede bilmærker i koncernen.

Tesla har dog fortsat en god bid vej op til klodens mest værdifulde bilproducent, Toyota, som kan mønstre aktier for sammenlagt 233 milliarder dollar.

Siden juni 2019 har Tesla også passeret bilproducenter som Ford, BMW, Daimler, Honda og General Motors i markedsværdi.

Bag Teslas hastige vækst i de seneste måneder er en overraskende stærk vækst i bilproduktionen og salg i det seneste kvartal samt en vellykket igangsætning af selskabets nye fabrik i Kina.

Efteråret bød også på en ny model fra selskabet i form af den afsindige el-pickup 'Cybertruck', der siden offentliggørelsen er blevet bestilt i 200.000 eksemplarer.

Læs også: Elon Musk tæt på at udløse første del af vanvittig lønpakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.