Artikel top billede

Tesla fortsætter vildt ridt mod toppen: Nu er selskabet mere værd end mægtige Volkswagen

Den amerikanske elbilsproducent overhaler den etablerede VW-bilkoncern og er nu klodens nummer to, når det gælder markedsværdi.

Tesla-aktien har ikke gjort andet end at skyde i vejret de seneste måneder. Igennem de sidste tre måneder er aktiens værdi fordoblet.

Det gør elbilsspecialisten til klodens næststørst bilproducent målt på markedsværdi, skriver nyhedsmediet Reuters.

Samtidig runder den samlede aktiebeholdning en milepæl ved at passere de 100 milliarder dollar, svarende til godt 670 milliarder kroner.

I samme moment overhaler den højteknologiske elbilsproducent bilmastodonten Volkswagen dennes gruppe af etablerede bilmærker i koncernen.

Tesla har dog fortsat en god bid vej op til klodens mest værdifulde bilproducent, Toyota, som kan mønstre aktier for sammenlagt 233 milliarder dollar.

Siden juni 2019 har Tesla også passeret bilproducenter som Ford, BMW, Daimler, Honda og General Motors i markedsværdi.

Bag Teslas hastige vækst i de seneste måneder er en overraskende stærk vækst i bilproduktionen og salg i det seneste kvartal samt en vellykket igangsætning af selskabets nye fabrik i Kina.

Efteråret bød også på en ny model fra selskabet i form af den afsindige el-pickup 'Cybertruck', der siden offentliggørelsen er blevet bestilt i 200.000 eksemplarer.

Læs også: Elon Musk tæt på at udløse første del af vanvittig lønpakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere