Artikel top billede

Tesla fortsætter vildt ridt mod toppen: Nu er selskabet mere værd end mægtige Volkswagen

Den amerikanske elbilsproducent overhaler den etablerede VW-bilkoncern og er nu klodens nummer to, når det gælder markedsværdi.

Tesla-aktien har ikke gjort andet end at skyde i vejret de seneste måneder. Igennem de sidste tre måneder er aktiens værdi fordoblet.

Det gør elbilsspecialisten til klodens næststørst bilproducent målt på markedsværdi, skriver nyhedsmediet Reuters.

Samtidig runder den samlede aktiebeholdning en milepæl ved at passere de 100 milliarder dollar, svarende til godt 670 milliarder kroner.

I samme moment overhaler den højteknologiske elbilsproducent bilmastodonten Volkswagen dennes gruppe af etablerede bilmærker i koncernen.

Tesla har dog fortsat en god bid vej op til klodens mest værdifulde bilproducent, Toyota, som kan mønstre aktier for sammenlagt 233 milliarder dollar.

Siden juni 2019 har Tesla også passeret bilproducenter som Ford, BMW, Daimler, Honda og General Motors i markedsværdi.

Bag Teslas hastige vækst i de seneste måneder er en overraskende stærk vækst i bilproduktionen og salg i det seneste kvartal samt en vellykket igangsætning af selskabets nye fabrik i Kina.

Efteråret bød også på en ny model fra selskabet i form af den afsindige el-pickup 'Cybertruck', der siden offentliggørelsen er blevet bestilt i 200.000 eksemplarer.

Læs også: Elon Musk tæt på at udløse første del af vanvittig lønpakke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere