Artikel top billede

Bog: Hvor er Silicon Valley på vej hen?

”Uncanny Valley” er en førstehåndsberetning fra den sprudlende tech-verden i Silicon Valley, som ifølge forfatteren er midt i en bekymrende udvikling.

Livet i Silicon Valley har en vis tiltrækningskraft, særligt for tech-interesserede.

Her er ambitionerne høje, og pengene flyder i stride strømme i selskab med dyre cappuccinoer og smarte specialøl.

I 2013 tog den unge, idealistiske Anna Wiener chancen, droppede sit lavtbetalte job på et bogforlag i New York og rykkede til Silicon Valley, hvor hun fik arbejde i en lovende startupvirksomhed.

Hun blev vidne til – og del af – en kultur, som ifølge hende på dette tidspunkt var godt på vej til at løbe helt løbsk.

Denne rejse ind i en verden domineret af unge, forkælede og sexistiske mænd i stramme bukser, som på nærmest manisk vis forsøger at tilrane sig flere og flere penge, fortæller hun om i bogen ”Uncanny Valley”.

Bogen stiller skarpt på det kulturskift, der ifølge Wiener er sket i Silicon Valley – og tech-branchen generelt – i de seneste år.

Oprindelig var de nye startups opsatte på at gøre verden bedre. Men Anna Wiener beskriver, hvordan de nu har politisk magt, udnytter arbejdskraft i stor stil og kun fokuserer på at berige sig selv på bekostning af andre.

Bogen er ifølge anmeldere et personligt, intimt og fascinerende indblik ind i en branche, som får mere og mere magt, men som også er ved at blive et offer for sin egen succes.

Fakta: Uncanny Valley: A Memoir. Forfatter: Anna Wiener. Forlag: MCD Farrar, Strauss and Giroux
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere