Artikel top billede

Bog: Hvor er Silicon Valley på vej hen?

”Uncanny Valley” er en førstehåndsberetning fra den sprudlende tech-verden i Silicon Valley, som ifølge forfatteren er midt i en bekymrende udvikling.

Livet i Silicon Valley har en vis tiltrækningskraft, særligt for tech-interesserede.

Her er ambitionerne høje, og pengene flyder i stride strømme i selskab med dyre cappuccinoer og smarte specialøl.

I 2013 tog den unge, idealistiske Anna Wiener chancen, droppede sit lavtbetalte job på et bogforlag i New York og rykkede til Silicon Valley, hvor hun fik arbejde i en lovende startupvirksomhed.

Hun blev vidne til – og del af – en kultur, som ifølge hende på dette tidspunkt var godt på vej til at løbe helt løbsk.

Denne rejse ind i en verden domineret af unge, forkælede og sexistiske mænd i stramme bukser, som på nærmest manisk vis forsøger at tilrane sig flere og flere penge, fortæller hun om i bogen ”Uncanny Valley”.

Bogen stiller skarpt på det kulturskift, der ifølge Wiener er sket i Silicon Valley – og tech-branchen generelt – i de seneste år.

Oprindelig var de nye startups opsatte på at gøre verden bedre. Men Anna Wiener beskriver, hvordan de nu har politisk magt, udnytter arbejdskraft i stor stil og kun fokuserer på at berige sig selv på bekostning af andre.

Bogen er ifølge anmeldere et personligt, intimt og fascinerende indblik ind i en branche, som får mere og mere magt, men som også er ved at blive et offer for sin egen succes.

Fakta: Uncanny Valley: A Memoir. Forfatter: Anna Wiener. Forlag: MCD Farrar, Strauss and Giroux
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere