Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vestligt overvågnings-samarbejde i opbrud: Kun Canada mangler nu at beslutte sig om Huawei

Overvågnings-netværket Five Eyes er i opbrud, efter Storbritannien har valgt at lukke kinesiske Huawei inden for i varmen. Canada er nu det eneste land i samarbejdet, der mangler at tage en beslutning.

Det engang hemmelige vestlige overvågnings-samarbejde Five Eyes er i opbrud, efter Storbritannien tirsdag besluttede at lukke kinesiske Huawei delvist inden for i varmen som leverandør af en udstyr til landets kommende 5G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Beslutningen betyder, at der ikke længere er fælles fodslagt i Five Eyes-samarbejdet, der består af USA, Storbritannien, New Zealand, Australien og Canada.

USA, New Zealand og Australien har tidligere vendt tommelfingeren nedad til Huawei, mens Canada endnu ikke har truffet nogen beslutning, da landet tidligere har meddelt, at det ville afvente Storbritanniens beslutning på området.

Canadas innovationsminister Navdeep Bains meddeler, at Canada nu i ro og mand vil studere Storbritanniens afgørelse, og at landet fortsat vil drøfte mulighederne med sine allierede.

Ifølge Reuters er ikke mindst de canadiske teleudbydere ivrige efter at få afklaret situationen og få en ide om, hvorvidt de kan anvende udstyr fra Huawei eller ej.

“Sikkerheds-overvejelserne vejer tung, men vi skal også være sikre på, at vi nøje overvejer den bedste løsning for canadierne og industrien,” lyder det fra sikkerhedsminister Bill Blair.

Huawei har hele tiden fastholdt, at der ikke er noget at komme efter.

I en udsendt meddelelse bedyrer selskabet, at der ikke har været et eneste sikkerheds-issue af nogen art i de 10 år, hvor selskabet har været tilstede i Canada.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere