Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vestligt overvågnings-samarbejde i opbrud: Kun Canada mangler nu at beslutte sig om Huawei

Overvågnings-netværket Five Eyes er i opbrud, efter Storbritannien har valgt at lukke kinesiske Huawei inden for i varmen. Canada er nu det eneste land i samarbejdet, der mangler at tage en beslutning.

Det engang hemmelige vestlige overvågnings-samarbejde Five Eyes er i opbrud, efter Storbritannien tirsdag besluttede at lukke kinesiske Huawei delvist inden for i varmen som leverandør af en udstyr til landets kommende 5G-netværk.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Beslutningen betyder, at der ikke længere er fælles fodslagt i Five Eyes-samarbejdet, der består af USA, Storbritannien, New Zealand, Australien og Canada.

USA, New Zealand og Australien har tidligere vendt tommelfingeren nedad til Huawei, mens Canada endnu ikke har truffet nogen beslutning, da landet tidligere har meddelt, at det ville afvente Storbritanniens beslutning på området.

Canadas innovationsminister Navdeep Bains meddeler, at Canada nu i ro og mand vil studere Storbritanniens afgørelse, og at landet fortsat vil drøfte mulighederne med sine allierede.

Ifølge Reuters er ikke mindst de canadiske teleudbydere ivrige efter at få afklaret situationen og få en ide om, hvorvidt de kan anvende udstyr fra Huawei eller ej.

“Sikkerheds-overvejelserne vejer tung, men vi skal også være sikre på, at vi nøje overvejer den bedste løsning for canadierne og industrien,” lyder det fra sikkerhedsminister Bill Blair.

Huawei har hele tiden fastholdt, at der ikke er noget at komme efter.

I en udsendt meddelelse bedyrer selskabet, at der ikke har været et eneste sikkerheds-issue af nogen art i de 10 år, hvor selskabet har været tilstede i Canada.

Læs også:

Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere