Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Lars Tvede. Foto: Bax Lindhardt.

Peter Warnøe smider medstifter Lars Tvede ud af venturefonden Nordic Eye efter bitter magtkamp

Peter Warnøe har slået Lars Tvede magtkampen i Nordic Eye. Dermed følger Lars Tvede en stribe af højtprofilerede personer ud af døren hos venturefonden efter den seneste tids interne uro.

Ledelsen i Nordic Eye smider nu Lars Tvede, der i 2016 stiftede kapitalfonden sammen med Peter Warnøe, helt ud.

Dermed har Peter Warnøe vundet den bitre interne magtkamp mellem de to stiftere.

Det skriver Børsen på baggrund af en intern mail fra bestyrelsesformand Niklas Holck.

"Når valget står mellem Lars (Tvede, red.) på den ene side og Peter (Warnøe, red.) og Michael (Tandrup, red.) på den anden, er jeg slet ikke i tvivl. Jeg står 100 procent bag beslutningen om at opsige samarbejdet med Lars," skriver Niklas Holck i mailen.

Her skriver Niklas Holck også, at Lars Tvede har modarbejdet fondens arbejde så groft, at han vil undersøge, om der skal komme et juridisk eftrerspil.

Læs også: It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"

Stribevis af nøglepersoner trækker sig

Lars Tvede har siddet med i Nordics Eyes investor board, og været tilknyttet som konsulent, men nu bliver alle kontrakter revet over, hvilket medfører, at Lars Tvede bliver forpligtet til at sælge sine kapitalandele i Nordic Eye Management.

Peter Warnøe og og Nordic Eyes administrerende direktør Michael Tandrup kan smide Lars Tvede ud, fordi de sidder på aktiemajoriteten i selskabet.

Den store interne uro i venturefonden er opstået som følge af en række anklager mod medstifter Peter Warnøe om muligt underslæb og misbrug af penge.

Som følge af beskyldningerne har flere bedt Peter Warnøe trække sig uden held.

I stedet har Jeppe Christiansen, topchef i Maj Invest, den tidligere amerikanske partner Richard Sussman, Carsten Dilling, bestyrelsesformand i SAS og Niels-Ulrik Mousten, næstformand i PFA Pension meddelt deres afgang.

Det kan du læse mere om her: Topfolk bad Peter Warnøe trække sig fra venturefond

Lars Tvede er lettet over at bryde med Peter Warnøes

Børsen har også været i kontakt med Lars Tvede, der udtrykker bekymring for sin egen og investorernes investering i kapitalfonden.

Han understreger desuden, at han er lettet over ikke længere at være associeret med Peter Warnøe.

Læs også: Lars Tvede vil granske dansk kapitalfond efter anklager om bilagsfusk
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.