Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

USA nedtoner kritikken af Storbritannien i 5G-strid

Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo slår nu fast, at det særlige forhold mellem USA og Storbritannien forbliver intakt, selvom briterne har åbnet for, at Huawei kan få en begrænset rolle i landets 5G-udrulning.

Den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo nedtoner nu sin kritik af Storbritannien, der netop har valgt at åbne for at Huawei i begrænset omfang kan deltage i udrulningen af landets kommende 5G-netværk.

Det fik ellers i første omgang Mike Pompeo til at opfordre Storbritannien til at genoverveje beslutningen:

"Vi vil evaluere Storbritanniens beslutning," sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men ifølge Reuters blæser der nu mildere vinde fra Mike Pompeo, som ellers længe har presset på for Storbritannien af sikkerhedsmæssige årsager skulle ekskludere Huawei fra 5G-udrulningen.

”Jeg føler mig ovebevist om at vores to lande kan finde en måde, hvor vi kan samarbejde om at løse vores uoverenstemmelse,” siger Mike Pompeo.

Læs også: USA's udenrigsminister vil have Storbritannien til at genoverveje brugen af Huawei til 5G

Forbliver i efterretningsalliance

Den amerikanske udenrigsminister slår desuden fast, at det særlige forhold mellem USA og Storbritannien forbliver intakt samtidig med, at Storbrtiannien også fortsat vil være en del efterretningsalliancen Five Eyes, der udover USA og Storbritannien også tæller Australien, Canada og New Zealand.

Mike Pompeo fastholder dog sin kritik af Huawei, som han ser som det kinesiske kommunistpartis forlængede arm.

”Når du giver tilladelse til, at informationer om dine borgere eller den nationale sikkerhed kan passere gennem et netværk, som det kinesiske kommunistparti har et juridisk mandat til at få indsigt i, så skaber det en risiko,” siger Mike Pompeo ifølge Reuters.

Ifølge Reuters betegner Mike Pompeo desuden det kinesiske kommunistparti som "den største trussel i vor tid".

Læs også: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere