Artikel top billede

Amerikansk børsselskab vil opkøbe Ebay: Klar med bud på 200 milliarder kroner

Virksomheden bag New York Stock Exchange har afleveret et bud på 200 milliarder kroner for e-handelsplatformen Ebay, der i Danmark ejer Den Blå Avis.

E-handelsplatformen Ebay, der i Danmark ejer den Blå Avis, kan være tæt på at blive opkøbt af virksomheden Intercontinental Exchange, der ejer den amerikanske børs New York Stock Exchange.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal kan salgsprisen overstige 30 milliarder dollar eller lige knap 200 milliarder danske kroner, men det er endnu uvist om Ebay er interesseret i at sælge.

Der er heller ikke nogen formelle forhandlinger mellem de to selskaber i øjeblikket, men Intercontinental Exchange – ofte omtalt som ICE - bekræfter over for Wall Street Journal sin interesse i den populære handelsplatform.

”Ice har kontaktet Ebay med henblik på at udforske en række muligheder, der kan skabe værdi for aktionærerne i begge selskaber,” lydet det fra selskabet.

Ifølge Wall Street Journal er Intercontinental Exchange fortrinvist interesseret i Ebays handelsplatform, hvor selskabet muligvis kan bruge sin erfaring fra børsdriften til at sætte køber og sælgere i forbindelse med hinanden på effektiv vis.

Nyheden om et muligt opkøbsbud fik ifølge Wall Street Journal Ebays aktiekurs til at stige, og da de amerikanske børs lukkede var kursen steget med 8,8 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere