Artikel top billede

Amerikansk børsselskab vil opkøbe Ebay: Klar med bud på 200 milliarder kroner

Virksomheden bag New York Stock Exchange har afleveret et bud på 200 milliarder kroner for e-handelsplatformen Ebay, der i Danmark ejer Den Blå Avis.

E-handelsplatformen Ebay, der i Danmark ejer den Blå Avis, kan være tæt på at blive opkøbt af virksomheden Intercontinental Exchange, der ejer den amerikanske børs New York Stock Exchange.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal kan salgsprisen overstige 30 milliarder dollar eller lige knap 200 milliarder danske kroner, men det er endnu uvist om Ebay er interesseret i at sælge.

Der er heller ikke nogen formelle forhandlinger mellem de to selskaber i øjeblikket, men Intercontinental Exchange – ofte omtalt som ICE - bekræfter over for Wall Street Journal sin interesse i den populære handelsplatform.

”Ice har kontaktet Ebay med henblik på at udforske en række muligheder, der kan skabe værdi for aktionærerne i begge selskaber,” lydet det fra selskabet.

Ifølge Wall Street Journal er Intercontinental Exchange fortrinvist interesseret i Ebays handelsplatform, hvor selskabet muligvis kan bruge sin erfaring fra børsdriften til at sætte køber og sælgere i forbindelse med hinanden på effektiv vis.

Nyheden om et muligt opkøbsbud fik ifølge Wall Street Journal Ebays aktiekurs til at stige, og da de amerikanske børs lukkede var kursen steget med 8,8 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere