Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Fire kinesiske mobilgiganter vil udvikle alternativ til Google Play

Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo vil udvikle en fælles app-butik, der skal udfordre Google Plays dominans.

De fire kinesiske mobilgiganter Xiaomi, Huawei, Oppo og Vivo arbejder på at udvikle en fælles platform, der gør det muligt for app-udviklere at uploade deres apps samtidig til selskabernes egne app-butikker.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters

Producenternes tiltag bliver ifølge Reuters set som et forsøg på at udfordre Google Play, der er forbudt i Kina, men den dominerende app-platform til Android i resten af verden.

Sidder på 40 procent af markedet

De fire producenter sidder på 40 procent af det globale smartphone-marked, og de har sluttet sig sammen i organisationen Global Developer Service Alliance (GDSA).

Sammenslutningen skal løse et problem, hvor de kinesiske brugere i fraværet af Google Play har vænnet sig til at downloade deres apps fra en række forskellige app-butikker.

Det er endnu uvist, hvornår den nye platform vil blive lanceret. Ifølge Reuters var det oprindeligt planen, at den skulle lanceres i løbet af marts, men de planer kan muligvis blive forsinket af udbruddet af coronavirus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere