Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Computerworld.dk)

Fire kinesiske mobilgiganter vil udvikle alternativ til Google Play

Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo vil udvikle en fælles app-butik, der skal udfordre Google Plays dominans.

De fire kinesiske mobilgiganter Xiaomi, Huawei, Oppo og Vivo arbejder på at udvikle en fælles platform, der gør det muligt for app-udviklere at uploade deres apps samtidig til selskabernes egne app-butikker.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters

Producenternes tiltag bliver ifølge Reuters set som et forsøg på at udfordre Google Play, der er forbudt i Kina, men den dominerende app-platform til Android i resten af verden.

Sidder på 40 procent af markedet

De fire producenter sidder på 40 procent af det globale smartphone-marked, og de har sluttet sig sammen i organisationen Global Developer Service Alliance (GDSA).

Sammenslutningen skal løse et problem, hvor de kinesiske brugere i fraværet af Google Play har vænnet sig til at downloade deres apps fra en række forskellige app-butikker.

Det er endnu uvist, hvornår den nye platform vil blive lanceret. Ifølge Reuters var det oprindeligt planen, at den skulle lanceres i løbet af marts, men de planer kan muligvis blive forsinket af udbruddet af coronavirus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere