Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen) (Foto: Computerworld.dk)

Fire kinesiske mobilgiganter vil udvikle alternativ til Google Play

Huawei, Xiaomi, Oppo og Vivo vil udvikle en fælles app-butik, der skal udfordre Google Plays dominans.

De fire kinesiske mobilgiganter Xiaomi, Huawei, Oppo og Vivo arbejder på at udvikle en fælles platform, der gør det muligt for app-udviklere at uploade deres apps samtidig til selskabernes egne app-butikker.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters

Producenternes tiltag bliver ifølge Reuters set som et forsøg på at udfordre Google Play, der er forbudt i Kina, men den dominerende app-platform til Android i resten af verden.

Sidder på 40 procent af markedet

De fire producenter sidder på 40 procent af det globale smartphone-marked, og de har sluttet sig sammen i organisationen Global Developer Service Alliance (GDSA).

Sammenslutningen skal løse et problem, hvor de kinesiske brugere i fraværet af Google Play har vænnet sig til at downloade deres apps fra en række forskellige app-butikker.

Det er endnu uvist, hvornår den nye platform vil blive lanceret. Ifølge Reuters var det oprindeligt planen, at den skulle lanceres i løbet af marts, men de planer kan muligvis blive forsinket af udbruddet af coronavirus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere