(Foto: Dan Jensen)

Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Opkøb af bestemmende aktieposter i 5G-leverandørerne Nokia og Ericsson vil kunne ruste USA i kampen mod Huawei, foreslår den magtfulde amerikanske statsadvokat William Barr.

USA med allierede bør overveje at opkøbe bestemmende aktieposter i kinesiske Huaweis største konkurrenter på det globale marked for udstyr til 5G-netværk, nemlig finske Nokia og svenske Ericsson.

Sådan lyder det noget usædvanlige forslag fra den amerikanske statsadvokat, Willam Barr, skriver Reuters.

Ifølge mediet fortæller William Barr, at der allerede bag kulisserne har været drøftelser om muligheden for, at USA allierer sig tæt med Nokia og Ericsson.

Det kan ifølge statsadvokaten ske eksempelvis ‘gennem amerikansk ejerskab af en kontrollerende andel [af Nokia eller Ericsson, red] - enten direkte eller gennem et konsortium af private amerikanske og allierede selskaber,” lyder det fra statsadvokaten.

Ifølge Reuters indikerer meldingen, hvor langt USA rent faktisk er klar til at gå for at modstå fremadstormende Huawei, som USA i flere år har bekæmpet med næb og kløer.

Det er sket, fordi USA frygter, at Huawei samarbejder meget tæt med den kinesiske regering på den måde, der på sigt kan skade vestlige og amerikanske interesser.

“Ved at lægge vores store marked og finansielle muskler bag en eller begge af disse selskaber [Nokia og Ericsson, red] vil vi kunne gøre dem til langt bedre konkurrenter og eliminere bekymringer om deres konkurrencekraft,” lyder det fra Willam Barr.

Han peger på, at det er nødvendigt, at USA og landets allierede i det mindste ‘overvejer muligheden’ for at købe dominerende andele af de to selskaber.

USA behandler for tiden et forslag fra seks senatorer om, at USA skal investere mere end en milliard dollar i selskaber, der konkurrerer med Huawei og ZTE.

De foreslår desuden, at der investeres i at sætte skub i udviklingen af åbne arkitekturer, der skal give plads til, at nye leverandører kommer ind på markedet for netværks-udstyr.

Huawei er fortsat verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.