(Foto: Dan Jensen)

Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Opkøb af bestemmende aktieposter i 5G-leverandørerne Nokia og Ericsson vil kunne ruste USA i kampen mod Huawei, foreslår den magtfulde amerikanske statsadvokat William Barr.

USA med allierede bør overveje at opkøbe bestemmende aktieposter i kinesiske Huaweis største konkurrenter på det globale marked for udstyr til 5G-netværk, nemlig finske Nokia og svenske Ericsson.

Sådan lyder det noget usædvanlige forslag fra den amerikanske statsadvokat, Willam Barr, skriver Reuters.

Ifølge mediet fortæller William Barr, at der allerede bag kulisserne har været drøftelser om muligheden for, at USA allierer sig tæt med Nokia og Ericsson.

Det kan ifølge statsadvokaten ske eksempelvis ‘gennem amerikansk ejerskab af en kontrollerende andel [af Nokia eller Ericsson, red] - enten direkte eller gennem et konsortium af private amerikanske og allierede selskaber,” lyder det fra statsadvokaten.

Ifølge Reuters indikerer meldingen, hvor langt USA rent faktisk er klar til at gå for at modstå fremadstormende Huawei, som USA i flere år har bekæmpet med næb og kløer.

Det er sket, fordi USA frygter, at Huawei samarbejder meget tæt med den kinesiske regering på den måde, der på sigt kan skade vestlige og amerikanske interesser.

“Ved at lægge vores store marked og finansielle muskler bag en eller begge af disse selskaber [Nokia og Ericsson, red] vil vi kunne gøre dem til langt bedre konkurrenter og eliminere bekymringer om deres konkurrencekraft,” lyder det fra Willam Barr.

Han peger på, at det er nødvendigt, at USA og landets allierede i det mindste ‘overvejer muligheden’ for at købe dominerende andele af de to selskaber.

USA behandler for tiden et forslag fra seks senatorer om, at USA skal investere mere end en milliard dollar i selskaber, der konkurrerer med Huawei og ZTE.

De foreslår desuden, at der investeres i at sætte skub i udviklingen af åbne arkitekturer, der skal give plads til, at nye leverandører kommer ind på markedet for netværks-udstyr.

Huawei er fortsat verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.