OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Opkøb af bestemmende aktieposter i 5G-leverandørerne Nokia og Ericsson vil kunne ruste USA i kampen mod Huawei, foreslår den magtfulde amerikanske statsadvokat William Barr.

USA med allierede bør overveje at opkøbe bestemmende aktieposter i kinesiske Huaweis største konkurrenter på det globale marked for udstyr til 5G-netværk, nemlig finske Nokia og svenske Ericsson.

Sådan lyder det noget usædvanlige forslag fra den amerikanske statsadvokat, Willam Barr, skriver Reuters.

Ifølge mediet fortæller William Barr, at der allerede bag kulisserne har været drøftelser om muligheden for, at USA allierer sig tæt med Nokia og Ericsson.

Det kan ifølge statsadvokaten ske eksempelvis ‘gennem amerikansk ejerskab af en kontrollerende andel [af Nokia eller Ericsson, red] - enten direkte eller gennem et konsortium af private amerikanske og allierede selskaber,” lyder det fra statsadvokaten.

Ifølge Reuters indikerer meldingen, hvor langt USA rent faktisk er klar til at gå for at modstå fremadstormende Huawei, som USA i flere år har bekæmpet med næb og kløer.

Det er sket, fordi USA frygter, at Huawei samarbejder meget tæt med den kinesiske regering på den måde, der på sigt kan skade vestlige og amerikanske interesser.

“Ved at lægge vores store marked og finansielle muskler bag en eller begge af disse selskaber [Nokia og Ericsson, red] vil vi kunne gøre dem til langt bedre konkurrenter og eliminere bekymringer om deres konkurrencekraft,” lyder det fra Willam Barr.

Han peger på, at det er nødvendigt, at USA og landets allierede i det mindste ‘overvejer muligheden’ for at købe dominerende andele af de to selskaber.

USA behandler for tiden et forslag fra seks senatorer om, at USA skal investere mere end en milliard dollar i selskaber, der konkurrerer med Huawei og ZTE.

De foreslår desuden, at der investeres i at sætte skub i udviklingen af åbne arkitekturer, der skal give plads til, at nye leverandører kommer ind på markedet for netværks-udstyr.

Huawei er fortsat verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere