Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Forslag: USA skal købe store aktieposter i Nokia og Ericsson for at tackle Huawei

Opkøb af bestemmende aktieposter i 5G-leverandørerne Nokia og Ericsson vil kunne ruste USA i kampen mod Huawei, foreslår den magtfulde amerikanske statsadvokat William Barr.

USA med allierede bør overveje at opkøbe bestemmende aktieposter i kinesiske Huaweis største konkurrenter på det globale marked for udstyr til 5G-netværk, nemlig finske Nokia og svenske Ericsson.

Sådan lyder det noget usædvanlige forslag fra den amerikanske statsadvokat, Willam Barr, skriver Reuters.

Ifølge mediet fortæller William Barr, at der allerede bag kulisserne har været drøftelser om muligheden for, at USA allierer sig tæt med Nokia og Ericsson.

Det kan ifølge statsadvokaten ske eksempelvis ‘gennem amerikansk ejerskab af en kontrollerende andel [af Nokia eller Ericsson, red] - enten direkte eller gennem et konsortium af private amerikanske og allierede selskaber,” lyder det fra statsadvokaten.

Ifølge Reuters indikerer meldingen, hvor langt USA rent faktisk er klar til at gå for at modstå fremadstormende Huawei, som USA i flere år har bekæmpet med næb og kløer.

Det er sket, fordi USA frygter, at Huawei samarbejder meget tæt med den kinesiske regering på den måde, der på sigt kan skade vestlige og amerikanske interesser.

“Ved at lægge vores store marked og finansielle muskler bag en eller begge af disse selskaber [Nokia og Ericsson, red] vil vi kunne gøre dem til langt bedre konkurrenter og eliminere bekymringer om deres konkurrencekraft,” lyder det fra Willam Barr.

Han peger på, at det er nødvendigt, at USA og landets allierede i det mindste ‘overvejer muligheden’ for at købe dominerende andele af de to selskaber.

USA behandler for tiden et forslag fra seks senatorer om, at USA skal investere mere end en milliard dollar i selskaber, der konkurrerer med Huawei og ZTE.

De foreslår desuden, at der investeres i at sætte skub i udviklingen af åbne arkitekturer, der skal give plads til, at nye leverandører kommer ind på markedet for netværks-udstyr.

Huawei er fortsat verdens største leverandør af udstyr til 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere