Artikel top billede

Rigspolitiets Koncern IT har fyret fem procent af de ansatte - vækker bekymring

Rigspolitiets Koncern IT har i forbindelse med nedskæringer i politiet opsagt fem procent af medarbejdere. Det vækker bekymring hos it-sikkerhedseksperter.

Det kom til at koste fem procent af medarbejderne i Rigspolitiets Koncern IT jobbet, da politiet fornylig fyrede en række medarbejdere på grund af besparelser.

Det svarer til 19 stillinger - primært folk, der har arbjedet med blandt andet nummerpladegenkendelse og Pol-Intel.

Det vækker ifølge Politiken bekymring hos Rådet for Digital Sikkerhed og Dansk IT.

Organisationerne frygter videnstab på it-området i en tid, hvor netop udfordringer på it-siden har været blandt de væsentlige årsager til flere sager - blandt andet telesagen, der brød ud, da det i fjor kom frem, at politiet har anvendt forkert filtrerede teledata i straffesager.

Det kan du læse mere om her: 400 it-systemer hos politiet skal kulegraves som direkte konsekvens af teleskandale

Til Politiken siger formand for Rådet for Digital Sikkerhed, at han findet det ‘bekymrende,’ at politiet skærer i it-medarbejderstaben.

"Vi skal have et moderne og tidssvarende politi, der kan agere effektivt, og det sker jo gennem digitalisering. I forvejen kæmper politiet med en lang række uddaterede systemer, og hvis man ikke får de nødvendige udviklingsressourcer, men i stedet bliver udmagret som i Skat, vil vi se endnu flere skandaler og endnu større regninger. Det er bekymrende, at der skæres i it-ressourcerne, for det jo hele tilliden til politiet, der er på spil," siger han.

Læs også:

Politi mangler data i mere end 5.000 danske straffesager efter teledata-skandale

Politiet opruster massivt på it-sikkerhedsfronten: Opretter helt ny it-sikkerhedsafdeling - søger sin første CISO nogensinde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere