Artikel top billede

Politi mangler data i mere end 5.000 danske straffesager efter teledata-skandale

Politiet kan ikke finde de manglende teledata i mere end 5.000 danske straffesager. Det er mere end halvdelen af de ramte sager, hvor man frygter, at danskere kan være blevet dømt på forkert bevisgrundlag.

Kun i omkring hver anden af de 11.000-12.000 straffesager, der er ramt teledata-skandalen, har det været muligt for politiet af genfinde de bearbejdede teledata, der har været anvendt i efterforskningen, skriver Politiken.

I resten mangler de data, der har været anvendt i sagerne - og som altså muligvis kan være forkerte eller mangelfulde. Det har betydet, at man frygter, at danskere er blevet dømt på forkert grundlag.

De manglende data betyder, at politiet ikke kan finde ud af, om de anvendte data har været forkerte.

Ifølge avisen har politiet siden foråret ‘gennemrodet databaser, e-mails, usbstick og arbejdscomputere’ for at finde data fra ældre retssager.

Rigspolitiet meddeler til avisen, at arbejdet fortsat pågår.

Fejlen blev opdaget i sommer, hvor Rigsadvokaten meddelte, at teledata indsamlet som bevisførelse fra telemasterne blev forvansket på grund af en systemfejl hos politiet

Det kan du læse mere om her: It-fejl hos politiet kan have givet forkerte domme gennem syv år

Justitsministeren erklærede for en uge siden, at sager, hvori der indgår teledata, skal udsættes.

Fejlen findes i politi-systemet Raven, der anvendes til konvertering af teledata. Det er endnu ikke kommet frem hvem der har udviklet systemet.

Det kan du læse mere om her: Det er fortsat uvist, hvem der har bygget skandalesystemet Raven: Rigspolitiet giver sig selv mundkurv på

Læs også:

Offentlige anklagere stopper omgående med at anvende teledata i retssager efter nye ‘alvorlige oplysninger’

Syv varetægtsfængslede personer i narkosag bliver løsladt som følge af fejl i teledata

Rigspolitiet har overtrådt egne sletteregler i stor teledata-skandale
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere