Artikel top billede

Den mest lovende foldemobil til dato: Samsung Galaxy Z Flip er en klaptelefon med foldbart glas

Et unikt glaslag gør foldemobilen Samsung Galaxy Z Flip til den mest lovende af sin slags.

Det var en slet skjult hemmelighed, at sydkoreanske Samsung ville have noget særligt med til årets første udgave af sin ’Unpacked’-begivenhed, hvor der traditionen tro præsenteres nye Galaxy S modeller.

I reklamespottene omkring weekendens Oscar-uddelinger kunne mobilproducenten løfte sløret for det, der bliver klodens første foldbare smartphone med foldbart glas: Galaxy Z Flip.

Dertil blev der løftet sløret for tre nye Galaxy S20-modeller, men stjernen forbliver Z Flip og dennes særlige glas, som varsler en ny epoke for foldbare enheder.

Læs også: Klapmobilen er tilbage: Vi prøver den nye Motorola Razr - til 12.999 kroner

Glas-origami

Galaxy Flip Z er ikke den første klaptelefon med foldbar skærm, den ære tilfalder Motorolas Razr.

Klaptelefonen er den første smartphone med bøjeligt glas.

Det lyder som en fysisk umulighed, men er en teknologisk bedrift, som Samsung altså har opnået ved at benytte en ultratynd glasbelægning på mobilens front.

Det gør, at mobilen derved får den samme taktile respons som i moderne smartphones, mens skærmen potentielt er mere ridsefast end de plastikbelægninger, der har præget foldbare enheder.

Selve skærmen er af AMOLED-typen, det er foldbare skærme altid.

Her strækker den sig dog over store 6,7 tommer, om end i et yderst slankt 22:9 format. Opløsningen er på 2.636 x 1.080 pixels og er altså lavere end på S20-kollektionens QHD+ skærme, men højere end i Razr-telefonen.

Når mobilen er sammenklappet, overtager en mikroskopisk 1,1” skærm på bagsiden tjanser som at give notifikationer og selfie-fotografering.

Hele mobilens bagside er desuden beskyttet af Gorilla Glass 6.

Stærke sager, høj pris

Inde i motorrummet finder man en langt kraftigere processor end i Motorolas klaptelefon.

Her drives styresystemet Android 10 frem af en Snapdragon 855+ octa-core processor sammen med 8 gb ram og 256 gb lagerplads. 5G og nyeste Snapdragon processor er dog forbeholdt S20-kollektionen.

Dertil kommer en kameraduo besåtende af et almindelig og et ekstra vidvinklet kamera, der hver har 12 megapixels ombord. Selfiekameraet råder her over 10 megapixels.

Det hele serviceres af et 3.300 mAh batteri, som understøtter både trådløs og kvikopladning.

Herligheden får en pris, der matcher nyhedsværdien, når den debuterer i sin sorte eller lilla version i den danske handel 21. februar.

Du skal derfor regne med at skulle slippe 11.699 kroner for den sammenklappelige Galaxy Z Flip.

Mobilen kan ses i aktion i præsentationsvideoen nedenunder:

Læs også: Lenovo på vej med frækt skærmtrick: Denne foldetablet ligner begyndelsen på en spændende trend